Sådan pifter du nemt madpakken op

30. juli, 2018

Farvel til lunkne leverpostejsmadder og goddag til spændende og appetitlige madpakker, dine børn vil elske at sætte til livs i frikvarteret

Skoleferien er forbi, og for både børn og voksne er det tilbage til hverdagens trummerum med legeaftaler, fritidsaktiviteter og, ikke mindst, madpakkesmøring. Hvis du føler dig lidt rusten på madpakkefronten, hjælper vi dig godt fra start med vores bedste tips og tricks til en sjovere madpakke.

Aldrig mere lunken leverpostej

Når du tænkter tilbage på spisefrikvarteret i dine tidlige skoleår, så er der nok ét minde, der særligt stikker ud: Synet og lugten af en lunken leverpostejsmad toppet med en sveden agurkeskive. Men det skal endegyldigt være slut! Selvom mange skoler i dag har køleskabe, er ikke altid sikkert, at ungerne får lagt kassen på køl. Derfor må du tænke lidt kreativt, hvis du vil være sikker på, at juniors madpakke stadig er indbydende, når klokken slår 12.00. Det er heldigvis slet ikke så svært at holde madpakkens indhold køligt og friskt ‒ her får du tre tricks:

  • Køleelementer: Køleelementer kan i dag fås i små, praktiske størrelser med børnevenlige former og motiver, der er lette at smutte ned mellem madderne. Du kan også få en madkasse, hvor køleelementerne allerede er integreret!
  • Frosne drikke: Frys børnenes juice- eller smoothiebrikker ned og læg dem ved i madpakken. Når det er tid til frokosten, er drikken tøet op, mens maden er forblevet kold. Smart!
  • Frostgrønt: Læg en håndfuld frosne ærter eller majs i en frysepose og ned i madkassen. Så er der optøede og lækre grøntsagssnacks klar i spisepausen, mens resten af madpakken stadig er indbydende. 

Tryl med maden

Det er selvfølgelig væsentligt, at madpakken ikke er varm. Men det er også af stor betydning, at den ser indbydende ud ‒ vi spiser som bekendt med øjnene. Derfor er det en god idé at tænke lidt æstetisk, når du planlægger madpakken. Frugt og grøntsager kan let peppes op med udstiksforme i sjove faconer, der gør det meget sjovere at smage på de sunde, grønne sager. Hvis tiden og overskuddet tillader det, kan der sågar komme frokostmuffins eller lækre, smilende minipizzaer i boksen. Variationen gør det spændende for dit barn at løfte låget på madkassen, hver dag.

Madpakke-tapas

Findes der noget skønnere end tapas? Kærligheden ved at nippe til maden og kombinere fødevarerne i forskellige små bidder, er noget, vi aldrig rigtig vokser fra. Derfor kan du med fordel pakke madpakkens elementer i små seperate bøtter. Det gør madpakken meget sjovere at spise og holder samtidig madvarerne friske længere.

Kom gaver i kassen

Der er ikke noget som kærlige tanker fra dem, vi holder af. Med en lille hilsen på madpapiret eller en sjov sløjfe omkring maden, bliver dine børn mindet om, hvor højt de er værdsat. Du kan også lægge en farverig serviet, et klistermærke eller en sød snack i madkassen. Det er de små ting, der gør den store forskel.

Find masser af inspiration og skønne opskrifter til madpakken i vores tema om madpakker.

Kilder: Tv2.dk // Samvirke.dk // Altomkost.dk