Sådan gør du

  • 1 Gæren smuldres i dejfadet.
  • 2 Hæld det lunkne vand over og rør gæren glat.
  • 3 Lun kærnemælken forsigtigt og tilsæt den sammen med rugmel, salt og det meste af sigtemelet.
  • 4 Ælt dejen godt og ælt mere sigtemel i lidt efter lidt.
  • 5 Dejen skal slippe fadet uden at være for fast og bastant.
  • 6 Lad dejen hæve tildækket og lunt til næsten dobbelt størrelse.
  • 7 Ælt dejen let igennem på melet bord, form den og læg den i en smurt form. Efterhæver til næsten dobbelt størrelse.
  • 8 Prikkes med en gaffel, pensles med vand og bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175° i ca. 1 1/2 time.
  • 9 Afkøles på rist.
  • {{recipeDoneText}} Hurtigt rugbrød

Opskriften er udviklet af