Rugbrød med gær

Sådan gør du

  • 1 Gæren smuldres og røres ud i lidt af væsken.
  • 2 Lun resten af væsken og hæld den over gæren.
  • 3 Rør salt, sirup og rugmel i.
  • 4 Tilsæt hvedemelet i flere omgange, og ælt dejen smidig.
  • 5 Dejen skal være temmelig fast.
  • 6 Drys lidt mel over dejen, dæk fadet til og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 40 min.).
  • 7 Ælt dejen igennem i skålen. Form dejen til to brød, der efterhæver i smurte bageforme ca. 30 min.
  • 8 Prik rugbrødene dybt med en strikkepind.
  • 9 Bages lige over en time ved 175 grader på nederste ovnrille.
  • 10 Brødene kan pensles med smeltet smør eller med vand.
  • 11 Lad rugbrødene køle af under et viskestykke.
  • 12 Vent med at skære af brødene til næste dag.
  • {{recipeDoneText}} Rugbrød med gær

Opskriften er udviklet af