Koldhævede æbleboller

Sådan gør du

  • 1 Dag 1
  • 2 Hæld vand i en skål og opløs gæren heri.
  • 3 Tilsæt honning, salt, revet æble og speltmel.
  • 4 Rør hvedemel i dejen lidt af gangen.
  • 5 Rør til dejen har konsistens som en tyk klistret grød.
  • 6 Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag.
  • 7 Dag 2
  • 8 Form dejen til boller ved hjælp af to skeer dyppet i koldt vand.
  • 9 Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  • 10 Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager, birkes og sesamfrø.
  • 11 Bag bollerne i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter.
  • 12 Afkøl bollerne på en bagerist.
  • {{recipeDoneText}} Koldhævede æbleboller

Opskriften er udviklet af