Energiinformation

  • Protein 8.7 g.
  • Kulhydrat 35.5 g.
  • Fedt 22 g.
  • Energifor./ pers 290 kcal
  • Fedtenergi 53 %

Sådan gør du

  • 1 Bland frø, kerner, gryn og mel, bagepulver og salt.  
  • 2 Kom vand, smeltet smør og olie i.  
  • 3 Rør godt til en ensartet dej.  
  • 4 Del dejen i to og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir, der er smurt med olie eller smeltet smør.  
  • 5 Fjern øverste lag bagepapir fra begge store plader.  
  • 6 Man kan enten nu bage knækbrødene hele, eller skære dem i firkanter. Bager man dem hele, brydes de ved anretning, eller du har små fine firkantede knækbrød.  
  • 7 Der bages ved 180 grader i ca. 20 minutter, til brødene er bagte og gyldne.  
  • 8 Lad dem afkøle på en bagerist.
  • {{recipeDoneText}} Knækbrød

Tip

*Melet i knækbrød kan være almindeligt hvedemel, eller – helt eller delvist groft hvedemel.

Man kan krydre knækbrød med krydderurter: finthakkede friske eller tørrede. Fx rosmarin eller timian.

Opskriften er udviklet af