Påskefrokost: Her er de bedste opskrifter

13. februar, 2018

Påske og påskefrokoster venter forude. Derfor får du her du vores bedste påskeopskrifter som inspiration til det helt store påskebord 

Påsketiden er for mange spækket med traditioner. Måske står den på den helt store og våde påskefrokost med vennerne, eller et herligt gensyn med familien? Eller måske laver du spændende påskeæg eller æggejagt med børnene.

Uanset hvad, er påsken en højtid, hvor vi har gode muligheder for at hygge os med vores kære – og naturligvis spise masser af god mad. Her får du tips og inspiration til, hvordan du kan lave de helt store påskeklassikere til påskebordet. 

Sild på menuen

Går du efter et klassisk påskebord, kan du ikke komme udenom en god sild. Sild kan kreeres i et hav af forskellige afskygninger alt efter din smag. Hertil kan du oveje en god kryddersnaps eller – hvis du føler dig overskudsagtig – lave din egen.


Æg i flere udgaver

Det er svært at tale om påske uden at tænke på æg - og derfor er ægget naturligvis også en uomgængelig ret til et klassisk påskebord. Eksempelvis kan du give dig i kast med den traditionelle ret, skidne æg, som du finder en opskrift på herunder.

Selv om navnet ikke er just flatterende, er retten en velsmagende påskeklassisker med smilende æg i dejlig sennepssauce. Retten blev traditionelt spist påskelørdag, der også blev kaldt "skidtlørdag" eller "skiden lørdag", fordi, det var vaskedag - deraf kommer navnet. 

De klassiske opskrifter til frokostbordet 

Påsken er for mange spækket med traditioner – også smagfulde af slagsen.

Påskebordet bliver ikke kun indtaget af gult pynt, der sætter stemningen. Traditionelle retter som fx hønsesalat og æg med rejer skal også gøre entré på bordet. Derfor får du her en håndfuld af vores bedste opskrifter på påskeretter, der vækker gode minder.


Intet påskebord uden lam

Lam er endnu en ærkeklassisker til påskebordet, og du kan eksempelvis glæde gæsterne med en klassisk lammekølle eller eksperimentere med nye udgaver af klassiskeren. 

Der er flere årsager til, at lammet er blevet en traditionsrig spise til påske – blandt andet skyldes det, at lammet traditionelt er blevet set som et symbol på Jesus. 


Den søde afslutning

Chokolade skal der til, og du kan eksempelvis forsøde påsken med flotte påskeæg. Du kan også bage lækre kager, der smager særligt godt til kaffen. Vælg din favorit opskrift blandt vores udvalgte favoritter. De vil uden tvivl glæde både børn og voksne slikmunde.  

Herudover er der vist kun tilbage at ønske dig en dejlig påske og god spiselyst!

 

Kilder: Det Kongelige Bibliotek