Gammeldags leverpostej

Sådan gør du

  • 1 Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af hvor grov leverpostejen skal være.
  • 2 Pisk mel og kold mælk sammen i en gryde, varm op under piskning og kog det igennem.
  • 3 Tag gryden fra varmen og køl det lidt af.
  • 4 Rør levermassen i og dernæst æggene, rør godt så det fordeles, også i bunden af gryden. Krydr med salt og peber og timian. Fordel farsen i aluforme eller ovnfaste fade.
  • 5 Læg låg på og frys ned eller bag straks leverpostejen i ovnen i vandbad ved 175°.
  • 6 Bagetiden afhænger af formens materiale og størrelse.
  • 7 Bruges et meget stort ovnfast fad er bagetiden ca. 1 1/2 time, i en mindre aluform er bagetiden ca. 3/4 time.
  • 8 Leverpostejen bages uden låg på nederste ovnrille.
  • {{recipeDoneText}} Gammeldags leverpostej

Opskriften er udviklet af