Smørrebrød med æg og rejer

Sådan gør du

  • 1 Kog æggene som du kan lide dem i god tid. De skal være helt kolde, før du laver din mad. Vores anbefaling er, at du koger dem i ca. 7 minutter, afhængig af størrelsen på ægget. 
  • 2 Pil æggene, når de er kogt, og lad dem køle helt ned.
  • 3 Skyld salatblade og tomater. Skær tomaten i både og lad salatbladene dryppe af.
  • 4 Hvis du har købt rejer i lage, skal de tages ud af lagen og tørres, inden du laver din mad. Skyl gerne under rindende vand.
  • 5 Nu skal du samle din mad med æg og rejer. Start med at smøre brødet med smør og del det evt. i halve afhængig af brødskivernes størrelse.
  • 6 Læg nu et salatblad på hvert rugbrød - har du halveret rugbrødsskiverne skal du tilsvarende halvere salatbladene.
  • 7 Del de kolde æg med en æggedeler og fordel skiverne på rugbrødet. Kom mayonnaise ovenpå, du bestemmer selv mængden.
  • 8 Kom en god skefuld rejer ovenpå æg og mayonnaise, før du topper med 1-2 tomatbåde.
  • 9 Dryp med citronsaft, krydr med salt og peber og top med ca. en skefuld karse på hver mad. 
  • {{recipeDoneText}} Smørrebrød med æg og rejer

Tip

Ønsker du en mere fedtfattig version af smørrebrødet, kan du undlade smør på brødet og i stedet for mayonnaise bruge neutral skyr. 

Opskriften er udviklet af