Franskbrød

Sådan gør du

  • 1 Gæren smuldres og røres ud i lidt af væsken.
  • 2 Smelt smørret.
  • 3 Hæld mælk eller vand ved og lun det.
  • 4 Tilsæt salt.
  • 5 Hæld væsken over gæren og rør halvdelen af melet i.
  • 6 Tilsæt resten af melet i flere omgange og ælt dejen glat og smidig.
  • 7 Drys lidt mel over, dæk skålen med et låg, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 40 min.
  • 8 Hæld dejen ud på bordet og ælt den let igennem.
  • 9 Form dejen til to brød, der efterhæver på bagepapir eller smurt bageplade ca. 30 min.
  • 10 Pensles med sammenpisket æg eller vand og snittes med en skarp kniv.
  • 11 Bages 35-40 min. ved 200 grader på nederste ovnrille.
  • {{recipeDoneText}} Franskbrød

Opskriften er udviklet af