Ved du, hvor din yndlingssuppe kommer fra? Mange af de supper vi holder allermest af, kommer fra et andet land. Gazpacho stammer fra andalusien, minestrone fra Italien og gullash-suppe fra Ungarn. I øjeblikket er den japanske nudelsuppe, ramen, særligt populær. Men også kokossupper fra Thailand og fiskesupper fra Vietnam har vundet indpas i de danske køkkener.
Nogle supper er født med fyld af grøntsager, pasta eller nudler. Det lægger en god bund og bidrager med konsistens til suppen. Andre supper kan med fordel toppes med sprøde sager. Der findes de helt klassiske brødcroutoner, men det er også oplagt at toppe suppen med ristede kerner, sprødstegt bacon eller svampe. Når du topper din suppe med et sprødt element, giver du suppen en ekstra dimension, der gør hver mundfuld endnu lækrere.
De fleste spiser typisk varme middagssupper, men der findes også et væld af skønne kolde supper. Et eksempel er gazpacho, den kolde grøntsagssuppe, der typisk nydes som forret i sommerhalvåret. Men har du prøvet en kold suppe med agurk eller asparges? Det er oplagt at nyde smagen af de friske sommergrøntsager i de kolde sommersupper.
Prøv også søde supper baseret på frugt. De er vidunderlige som dessert på varme sommeraftener og kan nydes med en kugle vaniljeis eller lidt knuste makroner. Det er lækkert og læskende.
Hvilken suppe har du lyst til i dag?