Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

Sådan gør du

  • 1

    Gulerodssuppe

    Hak ingefær og hvidløg groft og svits det i kokosolie i en varm gryde i ca. 1-2 minutter. Tilsæt spidskommen og gurkemeje og rør godt rundt.
  • 2 Skær gulerødder og græskar ud i grove stykker og kom dem i gryden, og svits det hele i ca. 3-4 minutter.
  • 3 Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 30 minutter under låg eller indtil gulerødder og græskar er helt møre.  
  • 4

    Sprøde kikærter

    Dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, soja, sirup, paprika og salt.
  • 5 Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 35-40 minutter – rør i dem undervejs.
  • 6 Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter – sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter. De bliver sprødere, hvis de bages to gange.  
  • 7

    Gulerodssuppe

    Tilsæt kokosmælk og chili til suppen, og blend den med en stavblender. Lad suppen simre igen i ca. 30 minutter, smag den til med limesaft og salt inden servering.
  • 8

    Servering

    Fordel suppen i skåle og top med kikærter, frisk timian og små æbletern.
  • {{recipeDoneText}} Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier