Det er vel næppe en overdrivelse, når vi siger, at Italien har et af de mest ikoniske og populære køkkener, som mange rundt omkring i verden dagligt nyder godt af. Det italienske køkken er ikke til at komme udenom – og det har vi på Coop Opskrifter så sandelig heller ikke lyst til. Vi elsker det italienske køkken, og særligt pasta er en af vores favoritter fra støvlelandet. Pasta er altid en sikker vinder og redder os ugentligt fra mange madkriser. Vi elsker, hvordan en simpel pastaret med få, men gode ingredienser, kan tage smagsløgene med storm.
Frisk pasta smager himmelsk, og så er det en pasta, der ikke stjæler al din tid. Frisk pasta tager nemlig ikke lang tid at koge. Er du også vild med frisk pasta? Så finder du herunder flere opskrifter, hvor frisk pasta spiller hovedrollen – og klarer den tjans med bravur.
Et af kendetegnene ved det italienske køkken, at der i opskrifterne bliver brugt få ingredienser, men at ingredienser er af høj kvalitet. Det bevirker, at du får enkel mad, der smager som en drøm. Den enkle mad egner sig særligt godt til den travle hverdag, hvor der ikke er meget tid at gøre godt med. Find herunder familiens nye yndlingsopskrift på pasta, der smager godt - selv på en mandag.
Selvom pasta er en livredder i hverdagen, så kan en god pastaret også være den perfekte følgesvend til weekenden. Særligt med et velskænktet glas rødvin on the side. Vores yndlingspastaret til weekenden er den cremede pasta med saftig oksemørbrad og svampe. Den deler vi selvfølgelig med dig her på siden.
Når du koger pasta, er det vigtigste at salte kogevandet. Og endda mere end du måske lige regner med. Faktisk skal vandet i gryden smage af havvand, når du koger pasta – så har du den rette mængde. Det giver en god smag til pastaen, og for enhver italiener er smagen af pastaen ligeså vigtig som sovsen eller fyldet. En tommelfingerregel er 1 tsk. salt pr. liter vand.
Vi giver dig her fem uundværlige tips til at koge din pasta. Det lader måske ikke til at være den sværeste opgave i et køkken at koge en portion pasta. Og dog. Hvis du vil mestre det italienske køkken, anbefaler vi, at du læser med. Der er nemlig et par vigtigt faldgruber, du bør kende til. Og når du har styr på dem, er madeventyret altså bare sjovere og mere smagfuldt!