Kender du det, at lysten til kage pludselig opstår, men at du samtidig ikke orker at skulle i gang med det helt store bageprojekt? Fortvivl ej: Vi har fundet et smart trick til at bage kage på under 5 minutter med ganske få ingredienser, så du altid lige kan bikse noget kage sammen, når den søde tand kalder på det.
Hemmeligheden bag det simple trick? Mikroovnen!
Mikroovnen er en rigtig ven i nød, da du kan bruge den til alt fra at genopvarme rester til at tilberede æg, bacon eller asparges. Fire ud af fem danskere har en mikroovn derhjemme, viser en undersøgelse foretaget af Coop analyse. Vi er derfor mange, der er bekendte med den lille ovn, men den kan bruges til meget mere end du tror.
Kage er altid lækkert - om det er til dig selv, børnene eller begge dele. Det kan være alt fra en svampet brownie til friske blåbærmuffins – og du kan lave begge dele i mikroovnen, en såkaldt ”mug cake”. Den nemme kage har fået sit navn, fordi den typisk bliver lavet i en kop eller et krus. Prøv det af, hvis du vil have en lækker kage på en ny og sjov måde.
Herunder finder du ingredienslisten samt en simpel fremgangsmåde til at lave en af vores favoritter, når det kommer til mug cakes, nemlig den klassiske brownie.
Prøv også: Se her vores lækre opskrift på blåbærmuffins i mikroovnen.
Først og fremmest er det vigtigt, at du sikrer dig, at den kop du har valgt, er sikker at komme i mikroovnen. Herefter er det vigtigt, at koppen er stor nok, så kagen ikke flyder over - den hæver nemlig meget under bagningen! Et normalt krus eller en stor kop har en størrelse på omkring 3 ½ dl., som er det de fleste mug cake-opskrifter passer til. Du skal derfor huske at tjekke størrelsen på den kop, du bruger og tilpasse mængden af dej derefter.
Hvis du vælger at bruge et papkrus til at bage din kage i, er det vigtigt at fore kruset med et stykke bagepapir. Papkruset kan nemlig indeholde en tynd plastfilm, og den er ikke godkendt til den høje temperatur eller til kontakt med fedt og olier.
Tip: Bag kagen i et lille papkrus eller isbæger, så du kan putte den i madpakken eller lave flere til at tage med på skovturen.
Kage i mikroovn er altså både nemt og hurtigt, der er ingen spild eller rester, og så er der et minimum af opvask. Der er altså absolut ingen grund til ikke at prøve det af. Velbekomme!
Læs også: Bruger du din mikroovn forkert?