Lige som du ikke troede, du kunne elske asparges højere, end du allerede gør, giver vi dig her endnu en god grund til at kaste mere af din kærlighed på de grønne stængler.
Vi afslører nemlig, hvordan du nemt og ligetil tilbereder dine grønne asparges, så de bliver helt perfekte i konsistensen og fuld af saft og god smag.
... og som du nok allerede har gættet, er det er helt særligt redskab i køkkenet, der gør metoden ganske nem.
Når der ligger lækre, grønne asparges i indkøbskurven, kan man næsten ikke komme hurtigt nok hjem og tilberede de friske forårsbebudere – selvfølgelig for derefter at nyde dem til middagen.
Der er et utal af måder, du kan tilberede asparges på. Du kan spise dem rå i en frisk salat, på grillen toppet med revet ost eller som knasende topping på en god pizza.
Set bort fra ovenstående delikate muligheder at tilberede asparges på, er dampede asparges at foretrække, hvis det skal gå hurtigt. Og stadig smage himmelsk.
Når du tilbereder og damper dine asparges i mikroovnen, sparer du ikke blot tid. Du sparer også på mængden af vand, da du ikke skal fylde en hel gryde med vand til at dampe dine asparges i.
Du slipper også for det konstante øje på gryden med vandet, der helst ikke skal koge over. Og så sikrer du dig et saftigt resultat fuld af smag – hver gang.
Foruden et bundt asparges og en mikroovn skal du også bruge køkkenrulle og lidt vand, når du damper dine asparges i mikrovnen.
Til et bundt asparges skal du helt nøjagtigt bruge fire stykker køkkenrulle.
Sådan gør du:
Når du har dine perfekt dampede asparges foran dig på tallerkenen, er mulighederne mange.
Vend dem fx i en god hvidløgssmør for den mere syndige (og lækre) smag. Du kan også rive frisk parmesan over og tilsætte lidt citronsaft for at skabe den rette smagsbalance.
Har du inviteret gæster over, kan du imponere med en god, hjemmelavet hollandaise til dine asparges. Den sauce er himmelsk og over en portion dampede asparges, kan du næsten allerede høre englene synge.
Se her: Sådan laver du perfekt hollandaise sauce.
Bacon og asparges hænger uløseligt sammen. Den salte og sprøde mundgodte smager bare godt til den let søde smag af asparges.
Psst... Vil du kende til endnu et mikro-mirakel? Så skal du læse med her, hvor vi guider dig til, hvordan du nemt tilbereder bacon i mikroovnen. Den kan bare noget den ovn!
Det er næsten kun din gastronomiske fantasi, der sætter grænser, når det kommer til at sammensætte dampede asparges med gode råvarer, der munder ud i lækre retter.
... så nemt er det at elske grønne asparges endnu højere, end du troede, det var muligt.
Kilder: Tabelspoon // The Kitchn //