Sådan tilbereder du nemt asparges i mikroovnen

03. juni, 2019

Lige som du ikke troede, du kunne elske asparges højere, end du allerede gør, giver vi dig her endnu en god grund til at kaste mere af din kærlighed på de grønne stængler. 

Vi afslører nemlig, hvordan du nemt og ligetil tilbereder dine grønne asparges, så de bliver helt perfekte i konsistensen og fuld af saft og god smag. 

... og som du nok allerede har gættet, er det er helt særligt redskab i køkkenet, der gør metoden ganske nem. 

Friske asparges i kurven 

Når der ligger lækre, grønne asparges i indkøbskurven, kan man næsten ikke komme hurtigt nok hjem og tilberede de friske forårsbebudere – selvfølgelig for derefter at nyde dem til middagen.  

Der er et utal af måder, du kan tilberede asparges på. Du kan spise dem rå i en frisk salat, på grillen toppet med revet ost eller som knasende topping på en god pizza

Set bort fra ovenstående delikate muligheder at tilberede asparges på, er dampede asparges at foretrække, hvis det skal gå hurtigt. Og stadig smage himmelsk. 

Derfor skal du tilberede dine asparges i mikroovnen 

Når du tilbereder og damper dine asparges i mikroovnen, sparer du ikke blot tid. Du sparer også på mængden af vand, da du ikke skal fylde en hel gryde med vand til at dampe dine asparges i.

Du slipper også for det konstante øje på gryden med vandet, der helst ikke skal koge over. Og så sikrer du dig et saftigt resultat fuld af smag – hver gang. 

Sådan damper du dine asparges i mirkoovnen 

Foruden et bundt asparges og en mikroovn skal du også bruge køkkenrulle og lidt vand, når du damper dine asparges i mikrovnen. 

Til et bundt asparges skal du helt nøjagtigt bruge fire stykker køkkenrulle. 

Sådan gør du: 

 • Klargør dine asparges
  Du slipper ikke for at klargøre dine asparges. Heldigvis er det ikke så svært, hvis du bruger tricket, hvor du knækker bunden af dine asparges, hvor de naturligt giver efter.
   
  Knæk bunden af dine asparges en efter en og saml dem derefter i et bundt. 

 • Fugtiggør stykkerne af køkkenrulle
  Kom lidt vand på dine stykker af køkkenrulle. Du skal ca. fylde en fjerdedel af en kop med vand og bruge vandet til at fugte køkkenrullen med, men prøv dig frem. Det bedste resultat får du, hvis dine stykker køkkenrulle ikke er gennemblødte, men heller ikke for tørre. 
  Saml nu stykkerne af køkkenrulle i en flad bunke. 

 • Læg bundet af asparges på køkkenrullen
  Læg bundet af asparges på den flade bunke af køkkenrulle. Krydr nu dine asparges godt med salt. 

 • Rul sammen
  Rul nu køkkenrullen sammen om dine asparges, så du får et bundt asparges, der er pakket godt ind i køkkenrulle. Læg bundet på en tallerken, der kan tåle at komme en tur i mikroovnen. 

 • Sæt i mikroovnen og damp
  Sæt tallerkenen med asparges i mikrovnen. Lad nu aspargesene dampe i mikroovnen i tre minutter ved højeste temperatur. 

 • Mærk efter
  Efter de tre minutter mærker du, om dine asparges har den rette konsistens og er gennemtilberedte. 

  Hvis du synes, de skal have lidt mere, kan du give dem et ekstra minut og derefter mærke efter igen. 

 • Anret på en tallerken
  Når dine asparges er som ønsket, fjerner du køkkenrullen og anretter dem på en tallerken.

  Vær opmærksom på at aspargesene er meget varme. Brug derfor evt. en tang til at lægge dem på en tallerken. 


Få den bedste smag ud af dine dampede asparges

Når du har dine perfekt dampede asparges foran dig på tallerkenen, er mulighederne mange. 

Vend dem fx i en god hvidløgssmør for den mere syndige (og lækre) smag. Du kan også rive frisk parmesan over og tilsætte lidt citronsaft for at skabe den rette smagsbalance. 

Har du inviteret gæster over, kan du imponere med en god, hjemmelavet hollandaise til dine asparges. Den sauce er himmelsk og over en portion dampede asparges, kan du næsten allerede høre englene synge. 

Se her: Sådan laver du perfekt hollandaise sauce

Bacon og asparges hænger uløseligt sammen. Den salte og sprøde mundgodte smager bare godt til den let søde smag af asparges. 

Psst... Vil du kende til endnu et mikro-mirakel? Så skal du læse med her, hvor vi guider dig til, hvordan du nemt tilbereder bacon i mikroovnen. Den kan bare noget den ovn! 


Det er næsten kun din gastronomiske fantasi, der sætter grænser, når det kommer til at sammensætte dampede asparges med gode råvarer, der munder ud i lækre retter. 

... så nemt er det at elske grønne asparges endnu højere, end du troede, det var muligt. 

Kilder: Tabelspoon // The Kitchn //