Den er god nok: Du bliver lykkelig af at spise chokolade

18. januar, 2019

Som en cremet mousse, i en skøn, svampet kage eller som et overtræk, man kan spejle sig i – vi elsker chokolade! Og heldigvis er det mere end bare den gode smag, vi kan give skylden, når det ene stykke chokolade tager det andet.

Chokolade indeholder nemlig forskellige stoffer, der får dig til at føle lykke. Nogle forskere hævder endda, at et godt stykke chokolade giver langt bedre nydelse end et kys!

Læs med her og bliv klogere på, hvordan din undskyldning for at spise chokolade skal lyde.

Chokolade er vores no. 1

En undersøgelse foretaget af Coop Analyse viser, at hele 76 % af os har slik og søde sager liggende derhjemme. Og det er chokolade, der topper listen over favoritslik, viser samme undersøgelse.

Vi er altså vilde med den knasende mundgodte, der smelter på tungen – og årsagen til dét er der flere gode forklaringer på. 

Er du ramt af chokoladeforelskelse? 

Er du også før blevet tryllebundet af en æske chokolade, som var det Amors pil? Det er der en helt særlig grund til.

I kakaobønner findes stoffet fenetylamin. Stoffet fenetylamin øger blandt andet din puls og blodtryk på samme måde, som en forelskelse kan gøre. 

Den britiske forsker i neuropsykologi, Dr. David Lewis fra forskerenheden Mind Lab, hævder sågar, ifølge BBC News, at et stykke mørk chokolade giver langt bedre nydelse end et hedt kys.

Han har nemlig sammen med en række britiske forskere gennemført en undersøgelse, der viser, at chokoladespisning aktiverer hjernens centre meget mere intenst, end kys gør. Rent faktisk er der tale om et kick, der varer i fire gange så lang tid!

Hvem ved, måske er alt du behøver af kærlighed bare den chokoladeplade, der ligger i skuffen? 

Chokolade får dig til at slappe af

Ikke nok med at chokolade kan få dig til at føle forelskelse og kærlighed, så kan den knasende godte også få dig til at slappe af. Kakaobønner indeholder nemlig stoffet anandamid, som påvirker hjernen på samme måde som fx cannabis gør.

Stoffet, anandamid, skulle få dig til at slappe af og give en skøn følelse i kroppen. 

Du bliver lykkelig af at spise chokolade

Lad os blive ved det med følelsen af lykke. Chokolade påvirker nemlig også frigørelsen af endorfiner og serotonin i hjernen, som hjælper mod stress, løfter humøret og øger følelsen af velvære og velbehag. 

Derfor skal du vælge mørk chokolade

De gavnlige stoffer stammer fra kakaobønnerne. Det er derfor ikke lige meget, hvor mørk din chokolade er. Jo mørkere chokoladen er, desto højere er indholdet af kakao og de gavnlige stoffer, der giver dig den gode undskyldning for at spise chokolade.

Fx er hvid chokolade fremstillet af kakaosmør som eneste kakaoingrediens, og der er ikke kakaobønner at finde heri. Hvid chokolade vil derfor ikke have samme effekt som mørk chokolade. 

Med disse overbevisende forklaringer på chokolade som lykkepille kan vi altså ikke se nogen grund til at holde tilbage med det sidste stykke i skålen. 

Vi har selvfølgelig også fundet vores bedste chokoladeopskrifter, der kun giver dig flere af de rigtig gode undskyldninger for at spise chokolade. 

Kilder: BBC // Berlingske // Politiken // Sundhed.dk