Sådan laver du æg i mikroovnen
Fra spejlæg og røræg til blødkogte eller hårdkogte: Så let er det at lave æg i mikroovnen. Læs med, når vi guider dig til, hvordan du laver din yndlingstype æg i den lille mikrobølgeovn
Mikroovnen er en sand ven i køkkenet. Den lille, smarte ovn kan bruges til et utal af ting - fra at genopvarme rester til at lave en lækker, svampet chokoladekage på 5 minutter.
Læs også: Bruger du din mikroovn forkert?
Vi er selv begejstrede for at bruge mikroovnen til at stege bacon - det bliver sprødt og lækker og du slipper for stegeos og fedtpletter. Så smart! Læs her, hvordan du let steger bacon i mikroovnen.
Men nu har vi også fået øjnene op for, at man kan tilberede æg i mikroovnen - alt fra spejlæg til røræg bliver klar til morgenbordet på nul komma fem.
Sådan laver du spejlæg i mikroovnen
... på under 1 minut! Det er meget hurtigere og nemmere at lave et lækkert spejlæg i mikroovnen end på en stegepande, så har du travlt og skal der spejlæg på tallerkenen med det samme, bør du prøve denne metode:
- Tag en tallerken, der kan tåle mikroovn, og smør et tyndt lag smør på den.
- Slå et æg ud på tallerkenen og prik let i blommen med spidsen af en kniv, så du undgår, at ægget eksploderer i mikroovnen.
- Sæt nu tallerkenen med ægget i mikroovnen på høj varme i 45 sekunder.
- Voila: Dit spejlæg er færdigt og klar til morgenbordet.
Sådan laver du blødkogte og hårdkogte æg i mikroovnen
Et blødkogt æg er skønt til morgenmaden, og et hårdkogt æg er dejligt i madpakken eller ovenpå en skive friskbagt brød med mayonnaise og karse. Men vidste du, at du let - og hurtigt - kan tilberede både et blødkogt og hårdkogt æg i mikroovnen? Det er ganske simpelt:
- Tag en skål, der kan tåle mikroovn og som er dyb nok til, at den kan fyldes med vand, der dækker ægget.
- Fyld skålen med vand og sæt den i mikroovnen i ca. 3 minutter, indtil skål og vand er varmt.
- Tag nu dit æg frem og lav et lille, forsigtigt prik i bunden af ægget med fx en synål. Dette gør, at ægget ikke eksplodere inde i mikrovnen.
- Læg nu ægget ned i skålen med varmt vand, dæk skålens overflade med en tallerken og sæt det hele i mikrovnen på halv styrke i 4 minutter.
- Hvis du vil have et blødkogt æg, tager du det direkte op ad vandet efter de 4 minutter og piller det.
- Hvis du vil have et hårdkogt æg, lader du det ligge i det varme vand i 2 minutter ekstra, før du piller det.
Sådan laver du røræg i mikroovnen
Røræg er en favorit på morgen- og brunchbordet. De cremede, fyldige æg smager skønt - og så er det overraskende lette at lave i mikroovnen. Prøv det af, hvis du vil have hurtige røræg på en ny og sjov måde:
- Tag to æg frem og slå dem ud i et krus.
- Tilføj et skvæt mælk, slat og peber og pisk æggemassen sammen.
- Sæt kruset i mikroovnen og varm æggeblandingen i 2 minutter. Hvert 30. sekund tager du kruset ud og rører rundt i æggemassen.
Kilde: Goodhousekeeping.com