Den grønne top på jordbærret står i flot kontrast til den knaldrøde farve. Det kan vi hurtigt blive enige om.
Lad os også blive enige om, at toppen så heller ikke er til mere gavn. Faktisk er den bare en tidsrøver, der udsætter jordbærspiseriet med lange minutter. Og så er den et besvær, der resulterer i store afskårne dele af det ellers gode jordbær, der bare ryger i skraldespanden.
Heldigvis kan du med ét særligt redskab komme tidsrøveren til livs – og snart servere hele, flotte jordbær uden stilk. Lige til at spise!
... og helt uden at finde kniv og skærebræt frem.
Selvom vores forkærlighed for jordbær ikke er til at tage fejl af, ser vi os gerne frie for tjansen med at klargøre jordbærrene.
Det er besværligt og kræver tålmodighed, hvilket er særligt svært, når de saftige jordbær viser sig frem i bakken, og så er det som om, at jordbærrene ikke bevarer deres flotte form efter en tur under kniven.
Når man skærer toppen af jordbær, risikerer man nemlig at skære for meget af det lækre, røde frugtkød, og jordbærret er ikke længere nær så indbydende, som da det lå der i bakken.
Piller man den grønne stilk af, risikerer man, at der stadig sidder små, grønne og knap så appetitlige blade på jordbærret. Og det er altså besværligt, når man bare har lyst til at sætte tænderne i det saftige bær.
Heldigvis gør det særlige redskab det langt nemmere at ordne jordbær fremover – og så er redskabet endda børnevenligt, så også de små kokke kan være med.
Hvis du gik og troede, at sugerør kun er noget, du kan sippe en drink af i løbet af sommeren, så kan du godt tro om igen.
Sugerør er nemlig dit nye redskab, der gør det nemt at ordne jordbær fremover.
Du kan både bruge sugerør af plastic, glas, pap – og endda tropiske sugerør af bambus.
Spis dem på klassisk vis med fløde, til dessert i en trifli med knasende marengs og cremet flødeskum eller på picnic i en sprød sandwich med brie og ruccola. Der er ikke noget bedre end saftige og solmodne jordbær.
Men selvom sommerens favorit skaber stor glæde, opstår der også små diskussioner rundt omkring, når de danske jordbær begynder at gøre sit indtog – for hvad er et jordbær egentlig?
Nogle mener klart, at et jordbær er et bær, da navnet ikke indikerer andet, mens andre argumenterer for, at det faktisk er en nød.
Men hold nu godt fast. De søde, knaldrøde sommermirakler, vi alle elsker så højt, er hverken eller.
Læs her: Nej, jordbær er ikke et bær. Eller er det?
Du kan også blive endnu klogere på, hvordan du får det bedste ud af jordbærrene i køkkenet ved at udforske vores udvalg af lækre opskrifter nedenfor.
Du finder både indbydende desserter, gode sandwiches og skønne salater. Velbekomme!
Kilder: Tv2.dk // The Kitchn