Økologiske marengs med flødeskum og søde jordbær

Her får du en dejlig opskrift på Eton Mess, udviklet af Ditte Ingemann på vegne af Økologisk Landsforening. Opskriften her er baseret på økologiske råvarer.

Sådan gør du

  • 1

    Marengs

    Pisk æggehviderne med halvdelen af sukkeret til det er stift. Bland forsigtigt resten af sukkeret i. Sæt små toppe på en bageplade. Der bliver ca. 16 styk af denne portion. Toppene bages i ca. 65 min ved 100 grader - ikke varmluft.
  • 2

    Tilbehør

    Rens og halver 300 g jordbær. Kom de halve jordbær i et ildfast fad sammen med olivenolie, og bag dem i ovnen ved 175 grader - gerne varmluft - i ca. 15 minutter. Pisk fløden til let skum, og vend vaniljekornene i.
  • 3 Rens de sidste 100 g jordbær, og skær dem ud i mindre stykker. Læg 4 marengs i bunden af fire skåle, og fordel flødeskummen ovenpå. Fordel de bagte og friske jordbær henover, og drys evt. med finthakket mørk chokolade.
  • Voila! Økologiske marengs med flødeskum og søde jordbær

Opskriften er udviklet af