Tema

Kylling til aftensmad


I ovn, på panden eller i gryden. I skiver, i tern eller helstegt. I gryderetter, serveret med mos til eller sat på spyd. Kylling kan spises på et utal af måder, og kun fantasien sætter grænser for, hvordan du kan bruge det lyse kød i madlavningen. 

Kylling på menuen

Skal I have kylling til aften? Er du kørt træt i de samme opskrifter? Kylling er heldigvis en taknemmelig råvare, der gør sig godt i de fleste retter og køkkener. Her kan du finde inspiration til, hvordan du serverer kylling på en ny måde.  

Kylling i ovn

Uanset om du skal tilberede kyllingen hel, som lår eller bryst, kan du spare tid i køkkenet ved at tilberede kyllingen i ovnen. Et godt tip er, at tilberede kylling og tilbehør i samme fad. Både kartofler og grøntsager bliver ekstra smagfulde, når de får lov at stege i kyllingens saft - og så har du kun én ting, du skal holde øje med i ovnen. Er der skind på kyllingen skal den masseres i rigeligt salt - så er der næsten garanti for et knasende sprødt skind.

Stegt kylling

Pandestegt kylling har uanede muligheder. Server kyllingebrysterne som de er, med en lækker sovs eller prøv dem parmesanpaneret med en ærtemos. Kyllingen er også lækker i en salat, wrap eller sandwich. Vær kun glad, hvis du har rester. De er gode i madpakken som sandwich eller i en fyldig frokostsalat - men også gode til en kylling i karry eller tarteletter. Pil blot kyllingen forinden. 

Asiatisk kylling

Kyllingekødets milde smag gør det velegnet til asiatiske, krydrede retter. Er du vild med ingefær kan du lave en lækker ingefærmarineret kylling med gurkemeje og koriander - eller server kyllingen med en skøn og cremet l limesauce. Er du vild indisk, er kylling også din ven. En klassisk butter chicken eller en tikka masala er lækker comfort food i hverdagen. Opskrifterne kan du selvfølgelig finde herunder. 

God fornøjelse - og velbekomme.