Skal I have aftensmad med kylling? Og er du kørt træt i de samme opskrifter? Kylling er heldigvis en taknemmelig råvare, der gør sig godt i de fleste retter og køkkener. Her kan du finde inspiration til, hvordan du serverer nem aftensmad med kylling.
Uanset om du skal tilberede kyllingen hel, som lår eller bryst, kan du spare tid i køkkenet ved at tilberede kyllingen i ovnen. Et godt tip er at tilberede kylling og tilbehør i samme fad. Både kartofler og grøntsager bliver ekstra smagfulde, når de får lov at stege i kyllingens saft - og så har du kun én ting, du skal holde øje med i ovnen. Hvis der er skind på kyllingen, skal det masseres i rigeligt salt - så er der næsten garanti for knasende sprødt kyllingeskind.
Pandestegt kylling har uanede muligheder. Server kyllingebrysterne, som de er, evt. med en lækker sovs til, eller prøv dem parmesanpanerede med en ærtemos til. Og hvis du har rester, skal du bare være glad. De er nemlig gode i madpakken i en sandwich, wrap eller en fyldig frokostsalat. Rester af gårdsdagens kylling kan også bruges til en kylling i karry eller i tarteletfyld.
Kyllingekødets milde smag gør det velegnet til asiatiske, krydrede retter. Er du vild med ingefær? Så kan du lave en lækker ingefærmarineret kylling med gurkemeje og koriander - eller servere kyllingen med en skøn og cremet limesauce. Hvis du er vild med indisk, er kylling også din ven. En klassisk butter chicken eller en tikka masala med kylling er lækker comfort food i hverdagen. Opskrifterne kan du selvfølgelig finde herunder.
Hvad end du er til den ene eller den anden ret med kylling, garanterer vi dig dejlig aftensmad med kylling, hvis du følger en af nedenstående opskrifter.
God fornøjelse - og velbekomme.