15 favoritter med fiskefrikadeller

11. oktober, 2019

Vi elsker fiskefrikadeller – især fordi den kan laves i mange afskygninger. Laksefrikadeller, torskefrikadeller, tunfrikadeller og blandede varianter. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser. 

Derudover er fiskefrikadeller en måde at få den ugentlige portion fisk - og børnene er også helt vilde med de små lækre deller. Derfor har vi samlet vores bedste tips, tricks og opskrifter lige her – så skulle der vist ikke være nogen undskyldning for ikke at komme i gang. 

I Coop's butikker kan du blandt andet købe færdiglavet fiskefars med torsk eller laks, så du ikke behøver lave farsen fra bunden hver gang.

Tips til tilberedning

Fiskefrikadeller kan både tilberedes på stegepanden og i ovnen. Begge måder giver gode fiskefrikadeller, så du kan prøve dig frem og se hvilken måde du synes bedst om.

Tilberedning på stegepande

Det kan være svært at gennemskue hvor lang tid fiskefrikadellerne skal have på panden, men god tommelfingerregel er 4-5 minutter på hver side. 

Generel opskrift på pande-deller

700 g. fiskefars giver ca. 16 pande-deller

  • Varm en pande op ved middel varme. 
  • Hæld lidt olie på panden sammen med en klat smør. Kombinationen af olie og smør gør, at du kan stege dellerne ved en højere varme og undgår at få sorte, brankede deller.
  • Når smørret er smeltet og brunet lidt, formes fiskefrikadellerne med to spiseskeer inden dellerne lægges på panden.

Tip: Hav et glas lunt vand ved siden af dig, når du former dellerne. Dyp skeerne imellem hver formning, da det får farsen til at slippe skeerne lettere.

  • Steg fiskefrikadellerne i 4-5 minutter på hver side, til de får en gylden overflade. Er du i tvivl om pande-dellerne er stegt, kan du tage en delle af panden og skære den over. Fiskefarsen skal være gennemvarm og fast - hvis farsen stadig er kold og lidt flydende, er fiskefrikadellen ikke stegt færdigt.

Tip: Hvis der ikke er plads til alle fiskefrikadellerne på panden på én gang, kan du med fordel lægge de færdigstegte deller på et fad med sølvpapir over eller komme dem i ovnen ved lav varme. 

Tilberedning i ovn

Hvis du tilbereder dine fiskefrikadeller i ovnen frem for på panden, kan du spare lidt på fedtstoffet. Ovnen klarer også det meste af den stegeos og fiskelugt der kan komme ved pandestegning. Til gengæld er det sværere at holde øje med, om du nu også får den sprøde kant du måske kan lide.

Generel opskrift på ovn-deller

700 g. fiskefars giver ca. 16 ovn-deller

  • Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom bagepapir på en bageplade.
  • Form fiskefrikadellerne med en ske og læg dem på bagepladen.
  • Bag dem i ca. 25 minutter til de har fået en flot gylden farve.
  • Kom dellerne op i et lunt fad og server straks med lidt lækkert tilbehør.

Tips til servering

Frikadellen af gris er en klassisk spise, men fiskefrikadellen er ved at indtage danskernes spisebord.

Fiskefrikadellen kan både bruges som bøf i en burger, som tilbehør til pommes fritter, makkeren til den kolde salat eller som pålæg på rugbrødet i madpakken. Fiskefrikadellen er nemlig rigtig velsmagende – både kold og varm.

Du kan med fordel lave dobbeltportion, når du allerede er i gang med at stege, så der både er fiskefrikadeller til middagsmaden og lidt lækre fiskefrikadeller til madpakken dagen efter. Så bliver det næsten ikke nemmere!

Tips til krydring

Fiskefrikadellen bliver spist i forskellige varianter rundt om i verden. Du kan fx spise den med klassisk remoulade eller en syrlig chili-dressing

Du kan tilmed komme ristede baconstykker i for at pifte opskriften yderligere op; eller hvad med at krydre den med asiatiske krydderier og urter? Der står intet i vejen for at hente inspiration uden for Danmarks grænser. 

Hvis du gerne vil have lidt inspiration, så har vi her samlet vores favoritter af de fantastiske fiskefrikadeller. Mums!