Tema

15 søde tærter, du skal prøve

Med nødder, frugt eller bær?

Et sprødt og gyldent ydre, en fint pyntet overflade og et lækkert indre fyldt med alt fra farverige bær og sød marcipan til knasende nødder og syrlig frugt. Hvem elsker ikke en tærter? Her på Coop Opskrifter kan vi i hvert fald ikke stå for den herlige kage, der er perfekt til både en god kop eftermiddagskaffe eller som dessert efter en lækker middag. 

Efterår = tærternes højtid

Selvom de friske sommerbær gør sig umanerligt godt i de søde tærter, så er efteråret i vores optik højsæson for tærterne. Det er nemlig her, efterårs frugt, især æbler, blommer og pærer, kommer til deres ret, men samtidig også her, du kan få brugt de sidste rester fra sommerens høst i fx en god rabarbertærte med marcipan.

Du kan selvfølgelig også lade frugt og bær være frugt og bær og i stedet kaste dig over en klassisk nøddetærte, der luner dejligt på en kold efterårsdag. Vi er personligt ekstra glade for disse små mandeltærter med småkaramel

Få styr på mørdejen

Selvom fyldet er stjernen i din tærte, skal tærtebunden også sidde lige i skabet. Bunden skal hverken være blød og bleg eller mørk og sej, men i stedet gylden, tynd og knasende sprød. At lave en god mørdej til tærtebunden er noget, der udfordrer selv erfarne tærtebagere, men heldigvis har vi lavet en lille mørdejsguide, og hvis du følger den, garanterer vi, at du får den perfekte tærtebund til din tærte.

Når du har læst guiden og fået styr på mørdej og tærtebund er der bare tilbage at vælge, hvilken tærte du har lyst til at kaste dig over først. Vi har samlet vores 15 favoritter til dig her. God fornøjelse.