Hjertetærte med rabarber

En enkel tærte med den rene smag af rabarber – lav den i maj!

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 2 Smør en tærteform med lidt smør.
  • 3 Skær resten af smørret i små stykker og kom det i en skål med mel, mælk og 1 spsk sukker.
  • 4 Brug hænderne til at samle ingredienserne til en mørdej.
  • 5 Tag ca. en fjerdedel af dejen fra til pynt.
  • 6 Kom mel på fingrene og mas dejen ud i bund og kanter af tærteformen.
  • 7 Skær rababerne i små stykker og vend dem med sukker og kartoffelmel. Hæld dem ud i tærtebunden.
  • 8 Put mel på fingrene og tril den sidste del af dejen til en pølse.
  • 9 Tryk den flad og form dem som et hjerte på tærten.
  • 10 Har du mere dej, så smuldr det over tærten.
  • 11 Bag nederst i ovnen en halv time og server lun med iskold, letpisket flødeskum, græsk yoghurt eller creme fraiche.
  • {{recipeDoneText}} Hjertetærte med rabarber

Tip

Du kan erstatte rabarber med andre bær - prøv f.eks. med stikkelbærkelsbær. Prøv en variant, hvor du mixer forskellige bær, det smager godt og ser superflot ud!

Opskriften er udviklet af