Brombærtærte med chokolade

Ricotta er en italiensk friskost – den giver tærtebunden en let syrlig smag og god sprødhed. Fyldet, der består af en vaniljecreme med makroner og masser af bær, gør tærten til en himmerigsmundfuld.

Sådan gør du

  • 1 Kom alle ingredienser til tærtedejen i en food processor og blend dem til en fast, sammenhængende og blød dej.
  • 2 Rul dejen ud og beklæd en tærteform af metal, ca. 22 cm i diameter og med løs bund – med dejen.
  • 3 Skær kanterne til, prik bunden, læg et stykke bagepapir i og fyld op med ris, linser eller bønner.
  • 4 Bag tærten gylden og sprød ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  • 5 Fjern papir og indhold. (Genbrug evt. ris, bønner eller linser ved en anden bagning).
  • 6 Lad tærten afkøle.
  • 7 Pensl hele bunden med smeltet chokolade.
  • 8 Kom æggeblommer, sukker, majsstivelse samt vaniljekorn i en gryde og pisk det igennem med fløden.
  • 9 Varm cremen og lad den koge igennem et par minutter, til den er tyk.
  • 10 Pisk imens og lad derefter cremen afkøle.
  • 11 Vend de knuste makroner og flødeskum i cremen.
  • 12 Fyld cremen i tærten og afslut med bærrene.
  • {{recipeDoneText}} Brombærtærte med chokolade

Tip

Byt brombærrene ud med andre af sæsonens friske bær.

Opskriften er udviklet af