Pære-kaneltærte med cremefraiche

Energiinformation

  • Energi 440 Kj
  • Fedt 49 %
  • Kulhydrat 44 %
  • Protein 7 %

Sådan gør du

  • 1 Bland mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det ud i melet med fingrene. Tilsæt æggeblommen, og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 30 min.
  • 2 Rul mørdejen tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir – så hænger dejen ikke fast i bordet. Træk det ene stykke papir af, og sving det andet stykke med mørdej henover en smurt tærteform. Træk papiret af, og pres dejen godt op ad kanterne.
  • 3 Pisk æg sammen med fromage frais, cremefraiche, sukker og afslutningsvis revet marcipan.
  • 4 Skræl pærerne, og del dem i kvarter, fjern kernehuset, og skær de kvarte pærer i skiver på langs.
  • 5 Bland rørsukker sammen med stødt kanel.  
  • 6 Kom marcipan-fyldet i tærteformen, og fordel pærerne rundt i en tæt cirkel. Drys så med kanelsukkeret og derefter mandelflager. Bag pære-kaneltærten i 35-40 min. ved 185°. 
  • 7 Server tærten lun med cremefraiche eller vaniljeis til. Der bliver ca. 8 stykker.
  • {{recipeDoneText}} Pære-kaneltærte med cremefraiche

Tip

Tærten kan laves med alverdens frugt og bær. Lav fx en god blommetærte eller en tærte med friske brombær.

Opskriften er udviklet af