Er der noget bedre end pandekager? Det synes vi ikke, og derfor har vi samlet vores bedste opskrifter på lækre pandekager i alle afskygninger.
Vi guider dig gennem vores bedste opskrifter på alle slags pandekager lige fra de søde og klassiske til de salte madpandekager, du gerne må spise til aftensmad.
Ligeledes giver vi dig vores ultimative pandekagetips. Vi afslører bl.a. hvilken ingrediens, der gør dine pandekager sprøde – hver gang.
Er du allerede lækkersulten? Læs med her og bliv klar til pandekagebagning- og spisning!
Pandekager til dessert er en højtelsket klassiker, og serverer du disse pandekager med hasselnødder og kanel er du garanteret glade gæster – og en helt fantastisk duft i køkkenet.
Lad os guide dig step-by-step til at få disse lækre pandekager på tallerkenen, så du får point på værtskabskontoen.
Er du ikke til nødder, har vi en dejlig opskrift på pandekager med citroncreme og jordbær, som dine gæster med garanti også vil elske.
Du kan også imponere med den klassiske crepes suzette, der flamberes i appelsinlikør og serveres med en skøn kugle is. En klassiker er vel ikke en klassiker uden grund.
Med et par enkle justeringer er pandekager ikke kun en sød fornøjelse, men en delikat ret du også kan fylde på middagstallerkenen.
Denne opskrift på madpandekager med møre stykker af ingefærmarineret and og smagfuld soyasauce sender dine smagsløg på en kulinarisk rejse til Asien.
Færdiglavede madpandekager kan du købe i Coops fysiske butikker eller online på Coop Mad, der leverer direkte til din dør. Foretrækker du at lave dine egne madpandekager, kan du følge denne nemme opskrift.
Du kan også gribe sæsonens bedste svampe og fylde dine madpandekager med en smagfuld svampestuvning. En opskrift, der er rig på umami.
Det gode ved pandekager er, at de også sniger sig ind ved morgenbordet. Specielt en lun stak amerikanske pandekager er en velkommen gæst ved bordet.
Små, buttede og med bær. Disse amerikanske pandekager gør sig særligt godt på brunchbordet. Overhæld dem med ahornsirup, og så er du garanteret en morgenstund med guld i mund.
Følg vores opskrift til disse luftige og lækre amerikanske pandekager. Det er nemt og ligetil!
Er blåbær ikke lige dig, kan du give dig i kast med denne opskrift på amerikanske pandekager med jordbær.
Du kan også udfordre dine smagsløg og lave disse amerikanske pandekager med bacon, fersken og sirup. En smagskombination, der smager usædvanligt godt.
Læs også: Se opskrift på luftige amerikanske pandekager med bacon, fersken og ahornsirup.
Lad ikke de overmodne bananer gå til spilde, men brug dem i stedet til at lave disse lækre, luftige pandekager.
Bananpandekagerne kan spises til morgenmad med en kold klat skyr. Du kan også spise dem som eftermiddags- eller aftensnack med lidt sirup eller søde bær.
Det kræver ikke mange ingredienser eller køkkenkundskaber at fremtrylle disse lækre bananpandekager. Du skal bare følge vores opskrift step-by-step.
Bananpandekager smager helt fantastisk og det er en god måde at undgå madspild, da du sagtens kan bruge de bananer, der er ved at være for gamle til at spise på anden vis. Vi kan kun anbefale, at komme i gang med at lave dem derhjemme. Det vil i bestemt ikke fortryde, da det er vores yndlings-opskrift på pandekager.
Chokolade og pandekager er en kombination, du er nødt til at prøve. Den skønne chokoladesmag trænger igennem den lette og sprøde pandekage – og med en skefuld god is og friske bær som tilbehør smager hver en bid himmelsk.
Følg vores nemme guide og du har snart uimodståelige chokoladepandekager på tallerkenen.
Pandekagerne kan også bages dagen før servering. Pak stakken af pandekager i folie og varm den i ovnen ved 150 grader i 15-20 minutter, inden de skal serveres.
Chokoladepandekager smager også dejligt, når de får et strejf af appelsin som i vores opskrift på chokoladepandekager med appelsin.
Chokoladepandekagerne med appelsin serveres med vaniljeis, smeltet chokolade og hakkede nødder. Den sammensætning ender ud i en sød smagssymfoni.
Se opskrift på chokoladepandekager med appelsin.
Pandekager kan varieres i det uendelige og med et par justeringer kan det også blive en eksotisk fornøjelse.
I denne opskrift får du både den gode smag fra kokos og ananas, der i kombination med luftige pandekager og syrlig skyr, gør smagsoplevelsen til noget særligt.
Tip: Vil du have endnu mere kokossmag, kan du drysse hver pandekage med lidt kokosmel på toppen, lige når dejen er kommet på panden, inden den endnu har sat sig.
Pandekager er gode at hygge med indendørs, men de smager så sandelig også godt, når de nydes under åben himmel.
Derfor giver vi dig her en nem opskrift på pandekager, der også kan laves over bål i det fri.
Du kan selvfølgelig også lave pandekagerne hjemme i køkkenet.
Har du lyst til at prøve kræfter med endnu mere madlavning over bål, kan du se endnu flere opskrifter på alt lige fra bagte æble og pandekager til bålkartofler med fyld.
Se her: Den ultimative samling af de bedste opskrifter til bålet.
Noget af bedste ved pandekager, hvad end det er de klassiske, amerikanske eller dem med chokolade, er, at de kan fyldes med alverdens lækre fyld.
En god skefuld is (eller to) går hånd i hånd med pandekager – og er isen hjemmelavet smager det bare bedre. Fyld fx dine pandekager med denne søde vaniljeis, hvor den dejlige smag af vanilje trænger igennem.
Du kan også fylde pandekagerne med vores syrlige yoghurtis med appelsin, der tilsætter friskhed til den søde pandekage.
Syltetøj hænger også uløseligt sammen med pandekager, og vil du imponere både smagsløg og gæster, skal den være hjemmelavet. Men bare rolig, det er slet ikke så svært – og så kan du vælge lige de bær og smage, du foretrækker. Vi er særligt vilde med denne kombination af rabarber, jordbær og hyldeblomst, der forener de bedste smage, sommeren byder på.
Er du i tvivl om hvilke bær, der er i sæson og smager bedst netop nu, kan du følge vores udførelige guide til, hvornår de mange forskellige bær er i sæson.
Læs også: Se guide til hvornår de forskellige bær er i sæson.
Vi har selvfølgelig også en opskrift til dig, der vil gå-all in på pandekager og fyld: Lav et tårn af lækre, søde pandekager med en fløjlsblød chokoladecreme mellem hver pandekage.
Har du også prøvet at stå i en situation, hvor lysten til pandekager næsten ikke er til at styre, men æggebakken er tom, og udsigten til pandekager er lang – skulle man tro. Udsigten til pandekager er nemlig slet ikke så lang, hvis du læser med i vores guide over, hvad du kan erstatte æg med i dit bagværk.
Flere og flere danskere vælger kødet fra, når der skal mad på bordet. En undersøgelse foretaget af Coop Analyse viser, at tilbage i 2010, svarede 17 % ja til, at have en kødfri dag minimum én dag om ugen. I 2017 er det tal steget til 28 %.
Af de 100.000 vurderer Dansk Vegetarisk Forening, at et sted mellem 20 og 30 % kun spiser vegansk mad. Det svarer til ca. 25.000 danskere.
Hvad end du er en af de 25.000, der lever helt vegansk, eller du bare leger lidt med idéen om den plantebaserede livsstil, så har du sikkert oplevet at støde på en opskrift, du fik lyst til at lave, men som du måtte vinke farvel til, fordi den indeholdte animalske produkter. Ét af de produkter, der er særligt drilsk at erstatte er æg – især i bagning og pandekager.
Du behøver dog ikke at vinke farvel til lækre pandekager, hvis du spiser og lever vegansk. I vores guide om veganske alternative til æg bliver du nemlig meget klogere på, hvad du kan tilsætte som erstatning.
Nem guide: Veganske alternativer til æg.
En af favoritterne blandt pandekager vi spiser til aftensmad, må være de mexicanske af slagsen.
Herhjemme kalder vi dem mexicanske madpandekager, men oprindeligt hedder de tortillas. De ligner en pandekage og navnet klinger mexicansk, så mon ikke det er derfor, vi har været så kreative at kalde dem mexicanske pandekager.
Uanset navn er det en skøn spise, der kan varieres i det uendelige.
Du kan fx fylde dine tortillas med en god, mexicansk kødsovs, der, som navnet også antyder, lever op til de eksotiske, varme smage.
Du kan også variere den klassiske opskrift på tortillas med denne opskrift på små tortillapakker med velkrydret kylling, smeltet ost og frisk spinat.
Eller lav en dejlig tærte af tortillas med kødfyld. Det er med garanti en ny familie-favorit.
Se: Opskrift på mexicansk tortillatærte.
Har du lyst til mere mad, der sender dine smagsløg og dig mod varme himmelstrøg, har vi samlet vores bedste opskrifter på mexicansk mad. Her finder du alt lige fra tortillas til nachos og hjemmelavet guacamole.
Læs også: Se opskriften på hjemmelavet guacamole.
Pandekagen findes overalt på kloden og kommer i mange forskellige variationer: Fast eller flydende dej. Sødet eller udsødet. Tykke eller tynde. Bagt med eller uden fedtstof.
Pandekagen er ikke opstået ét sted, men kan nærmere betragtes som en praktisk og nem tilberedning af dej, så oplagt og nærliggende at næsten alle kulturer har taget den til sig i en eller anden form.
I den vestlige verden er der tale om en flad kage på dej af mel, mælk og æg bagt på en flad pande. Vi spiser den med sukker, syltetøj eller is samt i en saltet udgave med kødfyld eller omkring en stuvning.
I andre dele af verden er der en flydende overgang til små, flade brød.
Pandekager kendes helt tilbage fra 1400-tallets kogebøger, så det er altså længe, vi har nydt den flade kage.
Heldigvis er der ikke dage, hvor du må og ikke må spise pandekager. Dog er der en dag, hvor undskyldningen for (igen) at guffe pandekager i dig er rigtig god: Pandekagedagen.
Pandekagedagen er en gammel kristen tradition. I gamle dage skulle de kristne faste i 40 dage op til påsken. I fasten måtte man hverken spise æg, søde sager, mælk eller hvidt mel. Derfor skulle disse råvarer spises op, inden fasten gik i gang. Ingredienserne blev blandet og så var der snart, blandt andre søde sager, pandekager på bordet.
Pandekagedagen kommer, heldigvis, igen hvert år, men falder på forskellige datoer, da den følger påsken.
Datoen kan variere fra at falde tidligt d. 3. februar til sent d. 9. marts. Den falder dog altid en tirsdag.
Pandekagedagen falder altid tirsdag efter fastelavnssøndag og blev i gamle dage kaldt "hvide tirsdag", da de forbudte råvarer, der skulle spises op, netop er hvide.
Pandekager smager ekstra godt, hvis de har en sprød kant, der giver kontrast til den bløde is og cremede syltetøj.
Er du også vild med sprøde pandekager, er det en særlig ingrediens, du skal bruge: Øl.
Når du har rørt ingredienserne til din pandekagedej sammen, tilsætter du øl. Du kan både bruge almindelig pilsner eller hvidtøl, hvis det skal være børnevenligt. Tilsæt en dl. øl til en portion pandekager, der skal mætte fire personer. Øllet sikrer dig sprøde kanter, der knaser mellem tænderne.
Selvom pandekagesulten er stigende, når du har rørt ingredienserne sammen, er det vigtigt at lade sulten vente og sætte dejen til at hvile.
Læg et viskestykke over skålen med dej og lad den få fred i 15-30 minutter. Når dejen hviler, får den lov til at sætte sig, og du kan efterfølgende vurdere, om der evt. skal tilsættes mere væske eller tørre ingredienser for at få den helt rette pandekagekonsistens. Den må hverken være for tyk eller for tynd.
Hvis man laver en pandekagedej og bare hælder den på panden med det samme, så bliver pandekagen meget løs i strukturen, og går nemt i stykker.
Hvis man derimod lader dejen hvile i en halv times tid, så bindes den bedre sammen, og man får en flot pandekage.
Kan du, ligesom os, bare ikke få nok af pandekager, kan du med fordel se med her, hvor vi har samlet vores absolut lækreste opskrifter på pandekager – både de søde og salte af slagsen.