Flamberede pandekager (crepes suzette)

Helt klassiske og lækre pandekager, der lige får det der ekstra "umfh" når de flamberes i appelsinlikør og serveres med lækker is. Og så er det en glimrende scoredessert.

Sådan gør du

  • 1 Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med lidt af sukkeret. 
  • 2 Bland sukker, salt og vaniljesukker med mel og pisk godt sammen med æggene. Smelt smørret og pisk det sammen med dejen. Spæd op med mælken til en lind og lækker dej. Tilsæt citronskal. 
  • 3 Bag pandekagerne på en pande med lidt smør og fold dem til trekanter.
  • 4

    Sauce og flambering

    Sukker smeltes i en gryde og smørret kommes ved. Når det er bruset af tilsættes appelsin- og citronsaft og skal. 
  • 5 Pandekagerne kommes i saucen og vendes rundt. Drys med mandelsplitter. 
  • 6 Tilsæt Grand Marnier og flamber pandekagerne.
  • 7  Serveres med is.
  • {{recipeDoneText}} Flamberede pandekager (crepes suzette)

Opskriften er udviklet af