Tema

Opskrifter på efterårskager serveret lige til dig

Kalenderen siger i skrivende stund oktober, og udenfor daler temperatuen i takt med, at træernes blade falder og lægger sig som det fineste orangegule tæpper over den kolde efterårsjord. Vi har sagt farvel til sommeren og budt efteråret, og alt hvad det bringer med sig, velkomment. 

Efterår = kagetid! 

Efteråret og især efterårsferien, hvis du er en af de heldige, der har sådan én, kalder på kastanjejagt, tændte stearinlys, slumretæpper og, selvfølgelig, masser af hjemmebag og hyggelige stunder i køkkenet. I vores optik spreder intet hygge som en god, hjemmelavet kage. 

En kage om dagen

Læs med her, hvor vi har samlet vores yndlingsopskrifter på efterårskager. Du finder både dem lavet med sæsonens dejlige frugter, som æbler og pærer, dem du let kan lave sammen med familiens yngste medlemmer, dem med sprøde nødder og dem, der vil give en ekstra god duft i hele hjemmet takket være de dejlige krydderier, som kanel og ingefær, der skal i kagen. 

Sæsonens kager

Efteråret er sæsonen, hvor både danske æbler, pærer og blommer er allerbedst. Men også græskar hører sig utvivlsomt den kølige sæson, og især (u)hyggelig oktobers Halloween, til. Gå all in på sæsonens råvarer med alt fra æblekage med marcipan til små, søde græskarmuffins med blåbær.

Kager, du kan lave med de mindste

Hvis du er en af de heldige, der holder efterårsferie, er det en perfekte anledning til at tage de små med i køkkenet og hygge jer med et par timers hjemmebag. Vi har udvalgt en række gode opskrifter på efterårsvenlige kager, der egner sig til at blivet lavet af små børnehænder. Du kan selvfølgelig også sagtens kaste dig over en af kagerne, selvom du ikke har en lille køkkenhjælper.

Knasende kager med nødder

Vidste du, at man i Danmark sagtens kan dyrke hasselnødder, valnødder og nogle sorter af mandler? De danske sorter findes ikke i så mange supermarkeder, men de er lette at holde og høste i haven - og så findes der heldigvis masser af pluk selv-steder. Nødderne er perfekte lige nu, og gør sig særligt godt som det knasende indslag i søde efterårskager. 

Duften af hygge

Aaah, findes der noget som at træde ind fra en god, lang travetur eller en tur i haven og blive mødt af duften af hjemmebag? Især kager med masser af krydderi, som ingefær og kanel, spreder en liflig duft i hele hytten. Og så smager de desuden helt fantastisk!