Efterårsstang med marcipan og æbler

Micki Cheng
Når vejret rusker uden for, er der ikke noget bedre end at lune sig på denne smørfyldte og dekadente sag.

Sådan gør du

  • 1 Lun smør og mælk i en gryde. Smuldr gæren heri. Rør rundt. Tilsæt æggene. Tilsæt salt, og mel lidt efter lidt. Ælt det til en smidig dej. Lad dejen hæve lunt i ca. 30 minutter.
  • 2

    Fyld

    Skræl æblerne, og tag kernehuset ud. Skær dem i tynde både. Riv marcipanen, og hak mandlerne groft. Bland smør, sukker, kanel, marcipan og mandler sammen til en tyk masse.
  • 3

    Samling og pensling

    Tænd ovnen på 200 grader. 
  • 4 Når dejen har hævet, deler du den i to. Rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 35x25 cm. Fordel mandelmassen på midten af hvert rektangel på den lange led. Fordel rosiner og æbler på mandelmassen. 
  • 5 Til det flettede mønster skal du nu skære skrå strimler i ca. 2 cm bredde. Strimlerne skal starte 2-3 cm fra mandelmassen, og gå ud til kanten. Det skal ligne et juletræ. 
  • 6 Flet nu dejstrimlerne ind over hinanden. Når stængerne er flettede, så pensl med æg, og drys med perlesukker og hakkede mandler. 
  • 7 Lad stængerne hæve 10-15 minutter, og bag dem herefter i 25-30 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Efterårsstang med marcipan og æbler

Opskriften er udviklet af