Tema

De bedste opskrifter på boller

Hjemmebagte boller til alle anledninger

Morgenboller, teboller og fødselsdagsboller. Bollen har så stor en plads i vores hjerter, at der næsten findes en bolle til alle anledninger. Hvis du også elsker duften af hjemmebagt brød, er du landet det helt rigtige sted. Vi har samlet et bredt spænd af opskrifter på boller - både de søde, de grove og dem med traditioner. 

Traditionsrige boller

Enkelte boller har større funktion end bare at smage godt. Der er fastelavnsbollen og hveden, der minder os om vores kristne ophav. Og der er julebollen og den svenske luciabolle, der indikerer, at vi er nået til december. Bollen er altså så stor en del af vores madkultur, at vi inkorporerer den i vores traditioner.

Snolder boller

Vores kærlighed til bollen, har gjort den til en oplagt hyggespise. Vi bager chokoladeboller, rosinboller og scones, når vi skal forkæle børn og gæster. Og vi laver luftige foccaciaboller til middagsmaden og smørbagte herligheder til eftermiddagskaffen. Bollen er et hit, når vi skal hygge os.

Boller med slag i

Bollen skal have plads til alle tider – derfor må vi også spise de sunde. Fuldkornsboller og grøntsagsboller er gode både til sandwich, i madpakken og som kuvertbrød til aftensmaden. De er både næringsrige og holder os mætte længe.

Alt i alt findes der ikke en grund til ikke at kaste sig over bollebagning. Lad dig inspirere til din næste bolledej her.