Sådan fileterer du en rødspætte
En paneret fiskefilet smager bare en tand bedre, når man selv har fileteret rødspætten. Her lærer vi dig, hvordan du bliver en haj til at filetere den flade, velsmagende fisk
Fileteringens mester
Der er nok en del af os, der er lidt utrygge ved at filetere fisk selv. Men findes der noget bedre, end at mestre en ny kundskab? Vi kan kun opfordre dig til at kaste dig ud i det - det er faktisk ikke så svært.
Det skal du bruge
Inden vi kaster os over fileteringen, skal du finde et par ting frem:
- Et stort spækbræt
- En nysleben fileteringskniv
- En ske
- En skål med vand
- En frisk rødspætte
Så er du klar til at filetere
- Rens rødspætten for blod med en ske og skyl fisken i skålen med vand
- Lav et snit med kniven ned langs midten af fisken på begge sider
- Læg kniven parallelt med fiskens ben og løsn fileten fra benet ved at lave vandrette snit med kniven fra midten og ud.
- Gentag med de resterende 3 fileter
- Skær finnerne af fileterne
- Voila! Så er der dejlige rødspættefileter
Tips!
Rødspætter smager selvfølgelig skønt som klassiske, panerede fiskefileter ‒ men nyd også fisken i andre retter. Du kan finde inspiration til, hvordan du kan servere din rødspætte, i opskrifterne herunder.