Sådan fileterer du en rødspætte

03. May, 2018

En paneret fiskefilet smager bare en tand bedre, når man selv har fileteret rødspætten. Her lærer Claus Holm dig, hvordan du bliver en haj til at filetere den flade, velsmagende fisk

Fileteringens mester

Der er nok en del af os, der er lidt utrygge ved at filetere fisk selv. Men findes der noget bedre, end at mestre en ny kundskab? Vi kan kun opfordre dig til at kaste dig ud i det - det er faktisk ikke så svært. 

Det skal du bruge

Inden vi kaster os over fileteringen, skal du finde et par ting frem:

  • Et stort spækbræt
  • En nysleben fileteringskniv
  • En ske
  • En skål med vand
  • En frisk rødspætte

Så er du klar til at filetere

  1. Rens rødspætten for blod med en ske og skyl fisken i skålen med vand
  2. Lav et snit med kniven ned langs midten af fisken på begge sider
  3. Læg kniven parallelt med fiskens ben og løsn fileten fra benet ved at lave vandrette snit med kniven fra midten og ud.
  4. Gentag med de resterende 3 fileter
  5. Skær finnerne af fileterne
  6. Voila! Så er der dejlige rødspættefileter

 

Har du brug for syn for sagen? Se Claus Holm filetere en rødspætte i videoen her:

Tips!

Rødspætter smager selvfølgelig skønt som klassiske, panerede fiskefileter ‒ men nyd også fisken i andre retter. Du kan finde inspiration til, hvordan du kan servere din rødspætte, i opskrifterne herunder.