Stegt fladfisk med nye kartofler i urtesmør

Fladfisk er nem, hurtig og rigtig lækker sommermad, specielt når den akkompagneres af en lun kogt, ny kartoffel i urtesmør.

Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret i en gryde over middel varme, og tilsæt kartofler. Skru lidt ned for varmen, og lad dem snurre stille og roligt i smørret i 3-5 min. Rør af og til. Hak urterne, og bland dem med citronskal og kapers, sæt det til side.  
  • 2 Skyl evt. fladfiskene under koldt vand for at fjerne blodrester. Vend fladfiskene i mel og steg dem i smør/olie på en pande over middel/høj varme, ca. 4-5 min. på hver side, til de er gyldne og faste.  
  • 3 Damp løgene i lidt letsaltet vand ca. 5-7 min., til de er møre.    
  • 4

    Servering

    Vend urteblandingen i kartoflerne, og smag til med salt, anret fladfiskene sammen med de dampede løg og kartoflerne.   
  • {{recipeDoneText}} Stegt fladfisk med nye kartofler i urtesmør

Opskriften er udviklet af