Is-sandwich med vaniljeis og chokoladepynt

Is og vafler = hjemmelavet issandwich! Tjek ud hvor nemt det er at lave dine helt egne issandwiches. Server dem for dine gæster, og jeg lover dig, de bliver imponerede.

Sådan gør du

  • 1

    Vafler

    Smelt smørret og stil til side. 
  • 2 Rør mel, bagepulver og kardemomme sammen. Del din vaniljestang og skrab kornene ud, tag lidt af sukkeret og mas sammen med vaniljekornene. Tilsæt vaniljesukkeret og resten af sukkeret til melblandingen.
  • 3 Rør æg og mælk sammen og hæld det i. Tilsæt det smeltede smør. Riv citronen på den fine side af et råkostjern og tilsæt skallen. Rør godt rundt.
  • 4 Varm dit vaffeljern op. Smør det med smør og bag vaflerne en efter en. Lad vaflerne køle af inden du skal til at samle din isvaffel. 
  • 5

    Is-vaffel

    Tag to vafler, fordel isen i midten af en af den ene og placer den anden på toppen. Del herefter pladerne i fem efter mønstret så du får din hjerte isvafler. 
  • 6

    Temperering af chokolade

    Temperer din chokolade i mikroovnen. Kom din chokolade i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. 
  • 7 Start med varme chokoladen i 10 sekunder af gangen, tag den ud og rør rundt. Fortsæt indtil massen er ensartet og der ikke er flere faste chokoladestykker deri. Herefter varmer du chokoladen i 5 sekunder af gangen og måler efter hver gang temperaturen, så den ikke overstiger den tilladte temperatur på 34 grader, og rammer den rette arbejdstemperatur på 32 grader. 
  • 8

    Anretning

    Dyb halvdelen af isvaflen i chokolade og drys med hakkede nødder. Kom dem i fryseren indtil de skal serveres på en dejlig varm sommerdag.
  • {{recipeDoneText}} Is-sandwich med vaniljeis og chokoladepynt

Opskriften er udviklet af