Chokolademazarin med kokos
En lækker, blød kokosmazarin med mild chokoladesmag. Kagen holder sig saftig i flere dage. Server chokolademazarinen som den er eller med friske tropefrugter, mangosorbet eller klassisk vaniljeis til.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft.
  • 2 Hak kokossen fint i en blender eller minihakker. Bland hvedemelet sammen med det helt fintmalede kokosmel.
  • 3 Pisk smør, marcipan, sukker og salt i 5-7 min. til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i, et af gangen, og vend herefter melet og så den smeltede chokolade i.
  • 4 Fordel dejen i en lille, smurt springform og bag kagen i ovnen i ca. 35-40 min til den er let fast, men gerne stadig en lille smule blød i midten. Lad mazarinen køle af.
  • 5 Mens kagen bager, laver du chokoladeganache ved at varme piskefløden i en kasserolle. Tag den af varmen, når den er gennemvarm og næsten har nået kogepunktet. Tilsæt chokoladen og lad den stå, uden at røre i 1-2 min. Rør herefter i midten af kasserollen, indtil chokoladen og fløden blander sig. Tilsæt smør og fortsæt med at røre indtil saucen er blød og ensartet. Hæld chokoladeganache udover kagen og server!
  • Så er det spisetid! Chokolademazarin med kokos

Tip

Gør kagen hvede- og glutenfri, ved at erstatte hvedemelet med rismel eller boghvedemel. Brug smuttede mandler eller mandelmel i stedet for kokosflager. Smag toppingen til med lidt god mørk om, så bliver mazarinen lidt mere ”voksen” i smagen.

Opskriften er udviklet af