Chokolademuffins med luftig chokoladecreme

Chokolademuffins med luftig chokoladecreme

Sød kartoffel holder disse muffins saftige og bløde, så de holder sig lækre i et par dage, hvis du giver dem lov!
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  • 2

    Muffinsdej

    Skræl den søde kartoffel, skær den i tern og kog den mør i en gryde vand. Det tager ca.15 min. 

  • 3

    Hæld vandet fra kartoffelstykkerne og tilsæt smør, fløde og 50 g chokolade. Lad det smelte sammen over middel varme. Blend blandingen med en stavblender eller i en blender og lad det køle i ca.5min til det er lunt.

     

  • 4

    Pisk æggene sammen med brun farin og vanilje til det er lyst og luftigt, ca. 3-4 min og vend den blendede chokoladeblanding i.

     

  • 5

    Bland de sidste 50 g chokolade, mel, bagepulver, kakaopulver, kanel og salt. Vend det i dejen og rør til massen er glat og ensartet.

     

  • 6

    Fordel dejen i 10-12 muffinforme , sæt kagerne i ovnen og bag dem i ca.20 min til de er let faste i midten.

     

  • 7

    Chokoladecreme

    Lad kagerne køle af og forbered imens chokoladecremen. Varm fløde og glukosesirup i en kasserolle. Tag det af varmen når det næsten har nået kogepunktet. Tilsæt chokoladen i og lad det stå i 1-2min. Rør herefter i blandingen til den er glat og ensartet. Lad den køle til den er håndlun, ca. 5 min.

     

  • 8

    Pisk chokoladeblandingen med en elpisker og tilsæt det kolde smør, et par tern af gangen. Fortsæt med at piske indtil cremen er let, luftig og lysere i farven.

     

  • 9

    Pynt de afkølede muffins med chokoladecremen, brug evt. en sprøjtepose og server!

  • Så er det spisetid! Chokolademuffins med luftig chokoladecreme

Tip

Brug reven skal af ½ økologisk appelsin i stedet for stødt kanel – det giver en frisk orange smag. Undgå at servere smørcremen ved kold, ved køleskabstemperatur, så mister den sin lette og luftige konsistens.

Opskriften er udviklet af