Chokolademuffins med luftig chokoladecreme

Sød kartoffel holder disse muffins saftige og bløde, så de holder sig lækre i et par dage, hvis du giver dem lov!

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  • 2

    Muffinsdej

    Skræl den søde kartoffel, skær den i tern og kog den mør i en gryde vand. Det tager ca.15 min. 
  • 3 Hæld vandet fra kartoffelstykkerne og tilsæt smør, fløde og 50 g chokolade. Lad det smelte sammen over middel varme. Blend blandingen med en stavblender eller i en blender og lad det køle i ca.5min til det er lunt.  
  • 4 Pisk æggene sammen med brun farin og vanilje til det er lyst og luftigt, ca. 3-4 min og vend den blendede chokoladeblanding i.  
  • 5 Bland de sidste 50 g chokolade, mel, bagepulver, kakaopulver, kanel og salt. Vend det i dejen og rør til massen er glat og ensartet.  
  • 6 Fordel dejen i 10-12 muffinforme , sæt kagerne i ovnen og bag dem i ca.20 min til de er let faste i midten.  
  • 7

    Chokoladecreme

    Lad kagerne køle af og forbered imens chokoladecremen. Varm fløde og glukosesirup i en kasserolle. Tag det af varmen når det næsten har nået kogepunktet. Tilsæt chokoladen i og lad det stå i 1-2min. Rør herefter i blandingen til den er glat og ensartet. Lad den køle til den er håndlun, ca. 5 min.  
  • 8 Pisk chokoladeblandingen med en elpisker og tilsæt det kolde smør, et par tern af gangen. Fortsæt med at piske indtil cremen er let, luftig og lysere i farven.  
  • 9 Pynt de afkølede muffins med chokoladecremen, brug evt. en sprøjtepose og server!
  • {{recipeDoneText}} Chokolademuffins med luftig chokoladecreme

Tip

Brug reven skal af ½ økologisk appelsin i stedet for stødt kanel – det giver en frisk orange smag. Undgå at servere smørcremen ved kold, ved køleskabstemperatur, så mister den sin lette og luftige konsistens.

Opskriften er udviklet af