Chokolademuffins med luftig chokoladecreme

Chokolademuffins med luftig chokoladecreme

Sød kartoffel holder disse muffins saftige og bløde, så de holder sig lækre i et par dage, hvis du giver dem lov!
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  • 2 Muffinsdej: Skræl den søde kartoffel, skær den i tern og kog den mør i en gryde vand. Det tager ca.15min. Hæld vandet fra kartoffelstykkerne og tilsæt smør, fløde og 50g chokolade. Lad det smelte sammen over middel varme. Blend blandingen med en stavblender eller i en blender og lad det køle i ca.5min til det er lunt.
  • 3 Pisk æggene sammen med brun farin og vanilje til det er lyst og luftigt, ca.3-4min og vend den blendede chokoladeblanding i.
  • 4 Bland de sidste 50g chokolade, mel, bagepulver, kakaopulver, kanel og salt. Vend det i dejen og rør til massen er glat og ensartet.
  • 5 Fordel dejen i 10-12 muffinforme , sæt kagerne i ovnen og bag dem i ca.20 min til de er let faste i midten.
  • 6 Lad kagerne køle af og forbered imens chokoladecremen.Varm fløde og glukosesirup i en kasserolle. Tag det af varmen når det næsten har nået kogepunktet. Tilsæt chokoladen i og lad det stå i 1-2min. Rør herefter i blandingen til den er glat og ensartet. Lad den køle til den er håndlun, ca. 5min.
  • 7 Pisk chokoladeblandingen med en elpisker og tilsæt det kolde smør, et par tern af gangen. Fortsæt med at piske indtil cremen er let, luftig og lysere i farven.
  • 8 Pynt de afkølede muffins med chokoladecremen, brug evt. en sprøjtepose og server!
  • Så er det spisetid! Chokolademuffins med luftig chokoladecreme

Tip

Brug reven skal af ½ økologisk appelsin i stedet for stødt kanel – det giver en frisk orange smag. Undgå at servere smørcremen ved kold, ved køleskabstemperatur, så mister den sin lette og luftige konsistens.

Opskriften er udviklet af