Vi har tidligere afsløret, at chokolade løfter humøret og øger følelsen af velvære og velbehag. Men bliver man også klog af den knasende mundgodte?
Noget tyder i hvert fald på, chokolade har gavnlige effekter i hjernen. Ny forskning påpeger nemlig, at der er en forbindelse mellem den søde spise og forbedrede hjernefunktioner.
... har vi lige fået endnu en god undskyldning for at spise mere chokolade? Læs med her, og få svaret.
Det er fem italienske forskere fra universiteter i Rom og L’Aquila, vi skal takke. De har nemlig udgivet en videnskabelig artikel, hvor de fremhæver chokoladens positive effekt på hjernen. Faktisk er der tale om både bedre forståelse, opmærksomhed og hukommelse.
Om det ligefrem er magisk, kan vi nok ikke tillade os at påstå, men naturstoffet flavanol, som findes i kakaobønnerne, sætter noget i gang i hjernen, når vi spiser det.
Italienerne hævder, at der tydelige tegn på, at en dosis flavanol kan forbedre korttidshukommelsen, opmærksomheden og forståelseshastigheden ved indtagelse over en længere periode.
Forskningen viser, at jo mere udfordret hjernen er, desto mere effektivt virker naturstoffet flavanol.
En specifik gruppe af kvinder med besværet søvnproblemer viste sig at være særlig modtagelig overfor chokoladens effekt på hjernen.
Hos ældre viste det sig, at et moderat indtag af flavanol, påvirkede koncentrationsevnen, hukommelsen og taleevnerne positivt.
Blandt yngre og raske mennesker har chokoladen også vist en positiv effekt på hjernen – den er dog mindre tydelig.
Uanset hvad, så er det her i hvert fald den bedste undskyldning for at spise lidt ekstra chokolade, vi længe har hørt! Er du enig?
Kilder: Fronitersin.org