Bliver man slank af at spise chokolade?

11. december, 2017

Nogle mener, at et stykke om dagen er godt for helbredet, mens andre nøjes med den lille mundfuld ren glæde i weekenderne. De fleste af os må dog indrømme, at vi elsker chokolade! Men har indtaget af den populære søde sag også indflydelse på tallet på badevægten?

... noget kunne godt tyde på det – det er nemlig tynde danskere, der spiser mest chokolade. Overraskende, ikke? 

Lavt BMI = masser af chokolade i slikskålen

En undersøgelse foretaget af Coop Analyse viser, at jo tyndere, du er, jo oftere spiser du chokolade. De overvægtige spiser således 25% mindre chokolade end de normalvægtige. Men chokoladeoverraskelserne stopper ikke her: De normalvægtige spiser hele 32% mindre chokolade end de tynde danskere med en BMI på under 20.

Så overraskende nok, er det altså de tynde, der spist flest stykker chokolade. Men om mængden af spist chokolade så har nogen indvirkning på, hvor mange kilo badevægten viser, det fortæller analysen ikke noget om. 

Kvinder har sværere ved at holde fingrene fra chokoladen

... og det samme har de unge og københavnerne. Kvinderne spiser en halv gang oftere chokolade end mænd - hver gang to mænd snupper et stykke chokolade, gør tre kvinder det samme, forklares det i analysen fra Coop Analyse.

Men det det er ikke kun kvinderne, der har en forkærlighed for de små, søde mundfulde. De unge, 15-34 årige spiser 63% hyppigere chokolade end de ældre, 55-74 årige. I samme optik spiser københavnerne i løbet af en vilkårlig dag spiser københavnerne 17 procent mere chokolade end landsgennemsnittet! 

Mød landets største chokoladeelsker

Baseret på analysen fra Coop Analyse, er den ultimative chokoladespiser altså en slank, ung kvinde bosat i København. Læs hele analysen her.

Uanset om du passer på den beskrivelse eller ej, så er her en masse gode opskrifter med chokolade – hvis nu du også har fået lyst til dét efter al den snak om chokolade! 

Kilder: Coop Analyse