5 uundværlige tips til julebagningen

14. November, 2018

Drømmer du om knasende brunkager og gyldne pebernødder? Den drøm kan blive til virkelighed, hvis du læser med her, hvor vi giver dig fem uundværlige tips til julebagningen 

Vidste du fx, at du ikke må blande kolde og varme ingredienser? Du må heller ikke tage melet direkte fra posen. Du skal derimod huske at krølle bagepapiret, inden du lægger det på bagepladen – hvis altså drømmen om perfekte julekager skal gå i opfyldelse. 

Bland ikke kolde og varme ingredienser sammen

... med mindre det specifikt står i opskriftens fremgangsmåde. Sørg for at tage æg, smør, mælk, og hvad du nu skal bruge, ud af køleskabet og lad dem stå på køkkenbordet, til de har stuetemperatur. 

Brug en ske når du skal have melet op af posen

Kom ikke et decilitermål direkte ned i posen, når du skal have melet op. Hvis du gør det, risikerer du at presse melet ned i decilitermålet og dermed få mere mel, end du har brug for, i din dej. Brug i stedet en ske til at tage melet fra posen op i skålen. Så undgår du, at unødvendige mængder mel bliver presset ned i et målebæger. 

Lad ovnen forblive lukket

Undgå at åbne ovnen når dine julekager bager. Når du åbner ovnen, forsvinder den varme luft, og du risikerer, at dine kager ikke bliver gennembagte. 

Krøl bagepapiret

De fleste af os ved, at der skal bagepapir til, når julekagerne skal i ovnen. De fleste af os ved også, hvor irriterende det er, når bagepapiret ruller sammen og ikke vil ligge stille. Dog findes heldigvis en simpel løsning på det problem: Krøl bagepapiret sammen for derefter igen at folde det ud og lægge det på pladen. Nu ligger papiret stille, og du kan uden frustration fordele din dej herpå. 

Hvis dine julekager er bløde

Efter nogle dage i kagedåsen kan dine julekager miste sprødheden. Og der er ikke meget ved at sætte tænderne i en blød småkage, når du forventer et knasende knæk. Heldigvis kan bløde småkager genoplives med en tur i ovnen. 

Tænd ovnen på 175 grader, fordel kagerne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. fem minutter. Efter afkøling vil dine julesmåkager være sprøde igen. 
Du kan også prøve at lægge en sukkerknald ned i kagedåsen. Sukkerknalden suger nemlig fugten til sig. 

Kilder: Samvirke