Energiinformation

  • Energi 100 Kj
  • Fedt 54 %
  • Kulhydrat 41 %
  • Protein 5 %

Sådan gør du

  • 1 Bland melet sammen med hjortetakssalt og kardemomme. Skær smørret i små tern, og smuldr smør og mel sammen med fingrene, til smørret er findelt i melet. Tilsæt herefter sukker, citronskal, æg og piskefløde, og ælt dejen jævn. Pak dejen i husholdningsfilm, læg den i køleskabet, og lad den hvile i 1 time.  
  • 2 Drys mel på køkkenbordet, og rul dejen ud til en firkant i ca. 2 mm’s tykkelse. Skær den med en klejnespore eller en pizzaskærer i 3 cm brede strimler på langs af dejen. Skær herefter strimlerne over på skrå, så der opstår rombeformede stykker. Skær et aflangt snit i midten af hvert stykke, og form klejnerne ved at trække den ene af snipperne gennem åbningen i midten.
  • 3 Kom palmin i en gryde, og opvarm den – når palminen bruser om enden af en tændstik, er den klar. Kog klejnerne i det varme fedtstof 3-4 stk. ad gangen, til de er gyldne og lækre – vend dem en enkelt gang undervejs. Tag klejnerne op med en hulske, og lad dem ligge på fedtsugende papir, til de er blevet kolde. Pak de afkølede klejner i en kagedåse med tætsluttende låg.
  • {{recipeDoneText}} Klejner, 50-60 stk.

Opskriften er udviklet af