Vaniljekranse

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 52 g.
  • Fedt 28 g.
  • Energifor./ pers kcal
  • Fedtenergi 52 %

Sådan gør du

  • 1 Rist mandlerne på en tør pande, lad dem afkøle og hak dem meget fint i hånden med en kniv eller i blender. 
  • 2 Skær smør i små tern, kom disse i en skål og rør dem godt med sigtet mel: - mel, der er sigtet gennem en sigte ned over smørret. 
  • 3 Pisk ægget med en gaffel og mål ¼ af, det er hvad der skal anvendes i kransedejen. 
  • 4 Rør dejen med æg, sukker, mandler og vaniljekorn. 
  • 5 Form en kugle af dejen og stil den på køl i et døgn. 
  • 6 Kør nu dejen med håndsving, eller elektronisk gennem kødhakkeren og form kranse, der lægges på bageplade med bagepapir og bages gyldne ved 200 grader i ca. 8-10 minutter. 
  • 7 Afkøler på en bagerist. Og kommes efterfølgende i kagedåse eller glas med tætsluttende låg.
  • {{recipeDoneText}} Vaniljekranse

Tip

En foodprocessor, en røremaskine eller en håndmikser med kødkroge er gode til fremstilling af dejen. Når kransene skal laves, skal man have fat i en ’gammeldags’ hånddrevet kødhakker (spørg dem ældre generation i familien eller vennekredsen, eller invester i én, de findes stadig), eller have kødhakkerdele til sin elektroniske røremaskine. Men farten i den gammeldags kødhakkemaskine passer nu bedste til fremstilling af vaniljekranse. Og med til kødhakkeren, skal følge et sæt kageplader, som erstatter de almindelige knive til kødhakning og pølsefremstilling. 

Hvis man ikke har mulighed for at gøre det maskinelt, kan man bruge dejen omgående og komme den i en sprøjtepose med tyl og sprøjte dejen ud på pladen i kranse.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter