Hvor længe kan hjemmelavet konfekt holde sig?

07. September, 2017

Hvis du opbevarer det lige efter bogen, kan det holde sig tre uger, men køl det varsomt – især chokoladen

Den ene havregrynskugle afløser den næste, og pludselig er der ikke flere tomme steder på køkkenbordet. Med så meget konfekt, at man ikke kan nå at spise det hele, er det godt, at det kan gemmes. Men hvor længe?

3 uger i tætsluttet boks

Chefkonditoren hos 'Odense', som står for en stor del af dansk marcipanproduktion, anbefaler, at du opbevarer den hjemmelavede konfekt i en tætsluttet beholder ved cirka 12 grader eller alternativt i en kølig kælder eller et viktualierrum.

Må det komme på køl?

Chefkonditoren ved godt, at det ikke er alle, der har mulighed for opbevaring ved 12 grader. Så selvfølgelig er køleskabet også en mulighed, men i så fald kan man med fordel tage nogle forholdsregler. Når konfekten tages ud af kulden og ind i stuetemperaturen, danner der sig kondensvand, som sætter sig på overfladen af konfekten og gør overfladen blød. For at få kondensen til at fordampe hurtigere, skal du tage låget af beholderen med det samme.

Vær tålmodig!

Store og hurtige temperaturskift er generelt ikke godt for konfekt, da det kan ændre på smagen og teksturen. Derfor skal konfekten ikke direkte ind i køleskabstemperaturen, hvis den er varm fra for eksempel overtrækschokolade. Chokoladen risikerer nemlig at blive grå og plettet.

Chokolade er særligt følsom

Den helt optimale temperatur for chokolade er, ligesom for konfekt, 12 grader, og der må ikke være for fugtigt. Konsekvensen af for ekstreme temperaturer og fugt er, at man risikerer, at sukker fra chokoladen udskilles på overfladen, hvilket ses som hvidlige og grålige pletter. Det er udelukkende om smag og udseende, man skal bekymre sig, når man sætter chokoladen i køleskabet.