Tema

Tapas fra hele verden

Findes der noget hyggeligere end at sidde om middagsbordet og nippe til fingermad i godt selskab? Tapas er fantastisk gæstemad, der kan varieres i det uendelige. Find de skønneste tapasretter fra hele verden lige her.

Tapas på menuen

Tapas er små, lækre retter, der kan spises som forret eller sættes sammen til ét stort måltid. Tapas er lig med hygge og socialt samvær, og så findes spisen i et utal af varianter – hvad end du er til pesto og parmaskinke, gedeost og figner eller fetadip og fugazza. De mange små retter bindes typisk sammen af et godt brød. 

Klassisk spansk tapas

Tapas er oprindeligt en spansk spise, som man kan nyde i solen på de mange små spanske barer. Bag barenes glasmontrer finder man alt fra oliven og lækre brødskiver med toppings, til varme retter som kartoffeltortilla og patatas bravas. Skal du have traditionel spansk tapas, er det derfor blandt disse retter du kan finde inspiration. 

Tapas fra resten af verden

Selvfølgelig er det ikke kun spanske retter, du kan servere som tapas. Hvad er mere idéelt end f.eks. italiensk bruchetta og skøn parmaskinke? Også grækerne har tradition for at servere mange små retter for gæster, de kalder det ikke tapas, men meze. Kombinér derfor gerne den græske feta, med den spanske serranoskinke og et italiensk ciabatta. Du bestemmer selv, hvordan du sammensætter din tapasmenu ‒ men hvorfor ikke få det bedste fra alle verdenshjørner?

Få inspiration til din næste tapasaften i vores mange opskrifter fra hele verden. God fornøjelse – og god appetit.