Patatas bravas
Er en meget børnevenlig tapas, der kan fås på de fleste barer i Spanien. Den traditionelle tomatsauce med bid har givet retten sit navn (bravas betyder barsk).
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Tomatsaucen laves først.
  • 2 Tomaterne skæres over og rives på et rivejern – på den fine side. Skrællen kasseres.
  • 3 Tomatmosen steges i olivenolie ved medium varme.
  • 4 Tilsæt rødvinseddiken og smag til med den stærke paprika, salt og hvidvin.
  • 5 Saucen jævnes med mel, der drysses i under kraftig omrøring, hvis den er for tynd.
  • 6 Kartoflerne skrælles og skæres i tern på ca. 3x3 cm.
  • 7 Skylles og tørres på et viskestykke. Saltes.
  • 8 Olivenolie hældes op i en lille pande, så det er 4-5 cm dybt. Varmes op til ca. 180 grader.
  • 9 Kartoflerne steges lidt ad gangen i et lag, til de er gyldne. Lad dem dryppe af, før de spises.
  • 10 De stegte kartofler anrettes på tallerken med tomatsaucen over.
  • {{recipeDoneText}} Patatas bravas

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier