Tema

Opskrifter med rispapir

De lækreste asiatiske snacks

I vores bog kan du ikke sige 'rispapir' uden også at sige 'friske forårsruller'. Og tag ikke fejl: Friske forårsruller er ikke det samme som de almindelige, friturestegte forårsruller, du sikkert kender i forvejen. De almindelige forårsruller serveres varme og består af et varmt fyld af kød, fx okse- eller svinekød, og grøntsager som kål, bønnespirer eller svampe. Denne type forårsrulle skal frituresteges, så den får en knasende sprød overflade. Vi er selv helt tossede med denne her nemme og lækre opskrift på forårsruller med svampe, svinekød og nudler. De friske forårsruller er lidt anderledes. 

Friske forårsruller med farverigt fyld

Fundamentet for den friske forårsrulle er rispapir, en papirstynd og plantebaseret slags pandekage, du kan fylde med diverse typer fyld. Klassiske eksempler på fyld er rejer, mango, chili, avocado, agurk, gulerod og forskellige typer kød som kylling eller oksekød i strimler. Rispapiret er så tynd, at du kan se igennem det - og de friske forårsruller er derfor ikke bare en velsmagende spise, men også en virkelig flot ret, du sagtens kan servere for gæster. Normalt spises friske forårsruller altså rå, mens kødfyldet naturligvis er tilberedt. Du kan dog også friturestege friskeforårsruller.

Friske forårsruller: Sådan gør du

Det tager lige et par forsøg, før du får taget på de små friske forårsruller. En god huskeregel er ikke at lade rispapiret ligge for længe i blød - for så bliver det næsten umuligt at rulle de friske forårsruller. 

  1. Start med at skære alt dit fyld i lange, tynde stave. Jo mere umage du gør dig, jo lettere bliver det at lave nogle fine forårsruller med masser af forskelligt fyld. 
  2. Find en dyb tallerken og fyld den med vand. Læg nu et stykke rispapir i vandet, tæl til tre og snup rispapiret op igen og placer det på en tallerken eller skærebræt. 
  3. Nu skal du bygge din forårsrulle op. Læg det fyld, du gerne vil have i forsrullen, på midten af rispapiret i en stribe på ca. 3-4 cm. Du skal nok prøve dig frem et par gange, før du får helt styr på den rigtige mængde fyld. 
  4. Fold nu siderne omkring fyldet, så forårsrullen bliver fast. Se med i videoen her, hvor vi viser dig, hvordan du gør
  5. Spis løs! 

Rispapir er ikke kun til friske forårsruller

Rispapir kan dog også bruges til andre skønne retter end friske forårsruller. Fx har vi en dejlig opskrift på stegt torsk i rispapir, som du skal prøve. Find den og vores andre yndlingsretter med rispapir lige her.