Tema

Mad med æbler

Hvis du er tosset med danske, sprøde æbler, er dette tema lige noget for dig. Her finder du de skønneste opskrifter på alt fra drikkevarer til desserter med den lækre frugt

Æblernes sæson

Der findes et væld af forskellige æblesorter, der hver især modnes på forskellige tidspunkter af året. Faktisk er æblesæsonen tredelt: Nogle modner i løbet af sommeren, andre i efteråret og de sidste i løbet af vinteren. Sommeræblerne bør nydes straks, mens efterårs- og vinteræbler holder længe og har den kraftigste smag. Der er med andre ord friske æbler næsten hele året ‒ og det er vi ret vilde med!

Æbler i maden

For hvis der er noget, der er skønt, så er det mad med æbler! Alt efter sort, kan æblerne bidrage med både sødme, syre og sprødhed. De giver crunch til din morgengrød, sødme til din salat og syre til din æbleflæsk. 

Æbler på nye måder

Du kender sikkert den klassiske gammeldags æblekage med flødeskum og rasp, men æblet er skønt i meget andet end desserter. Derfor finder du her en række mindre kendte opskrifter, der forhåbentlig kan give dig et helt nyt indtryk af, hvad æblet kan gøre for din madlavning. Prøv bare en omgang naanbrød med æblebacon!

Uanset om du søger en læskende æbledrik, en dessert eller en middagsret, kan du finde inspiration blandt vores opskrifter med æble her.

Opskrifter med æbler