Glem ALT om mikroovnen og smid pizzabakken ud, hvis du har fået færdiglavet pizza bragt til døren og skal varme resterne dagen derpå. Vi guider til, hvordan du smarteste varmer din pizza op igen
Fredag aften og der står pizza på menuen - det kan både være den lette løsning med færdiglavet pizza, du får leveret dampende varm til døren, eller den hyggelige, hjemmelavede variant. Selvom pizza er svært at levne, så skete det alligevel, og du står nu tilbage med en god portion pizzarester, som selvfølgelig ikke skal ende sine dage i skraldespanden.
Men hvordan varmer man egentlig pizza op igen, så den bliver klar til at blive nydt for anden dag i streg? Det giver vi dig svaret på her.
Hvis du bare har et slice eller to, der skal varmes op til en hurtig frokost eller let aftensmad, så er den letteste løsning at finde din stegepande frem.
Selvom løsningen med stegepanden er vores foretrukne, når pizza skal genvarmes, så kan den metode godt blive for besværlig, hvis du har en stor mængde pizza, der skal varmes op igen. Her er det i stedet smartest at bruge den gode, gamle ovn.
Dat kan være fristende at varme sin pizza op i mikroovnen. Det er den absolut hurtigste måde at genopvarme en kold ret. Og selvom mikroovnen er fantastisk til mange ting - vidste du fx, at du kan stege bacon i mikroovnen? - så fungerer den altså ikke til at opvarme pizza i.
Opvarmer du din pizza i mikroovnen, bliver skorpe og bund nemlig sej og tung. kort sagt: Mikroovn er no go til pizza opvarmning.
Hvis du har fået leveret en færdiglavet pizza, kan det være fristende at lade resterne ligge i pizzabakken og så bare smide hele herligheden i ovnen, når pizzaresterne skal varmes op. Men den går altså ikke.
Det er der tre hovedårsager til:
En pizza skal være mange ting: Sprød, velkrydret og toppet med lækkert fyld og smeltet ost. Men én ting, en pizza ikke skal være, det er tør.
En uheldig sideeffekt ved at genopvarme pizza er desværre, at den kan have en tendens til at blive tør og trist. Det kan dog nemt undgås med et simpelt trick.
Det eneste du skal gøre er at dryppe en smule vand på pizzaen - også skorpen - inden du enten steger eller bager den. Og med "en smule" mener vi altså et par stænk vand, ikke en deciliter eller to.
Med disse gode genopvarmningsråd ved hånden er du mere end klar til at lave en go' omgang hjemmelavet pizza - som du nu har helt styr på, hvordan du varmer op igen dagen efter! God fornøjelse.