Byd julen velkommen med fyldte kagedåser. Helst den slags, der er fyldt med julesmåkager, som vækker søde minder fra barndommen. Følg vores simple tips fra mormor, og du vil få den perfekt fyldte kagedåse.
Kanel, vaniljesukker, kardemomme og nelliker er julekrydderier, der ikke må glemmes i opskriften. De dufter og vækker minder. Hjernen forbinder smag med duft, og duft er knyttet tæt med netop minder og erindringer. Man dufter ikke småkagen, men derimod minderne om småkagen.
Bland lidt af krydderierne sammen, drys det i din småkagedej og de vil blive til kære juleminder, som år efter år vil ende med at blive helt uundværlige – næsten som stjernen på toppen.
I et køkken er det altid vigtigt at smage, og når det handler om bagværk, er det heller ikke helt dumt at forkæle den søde tand undervejs i det travle køkken.
Julesmåkager er krydret med intense krydderier, og det er derfor vigtigt at smage til. Især nelliker kan give en bitter eftersmag – så smag dig vejen frem til dine perfekte småkager.
Som det er med os mennesker, er det med ovne: De er alle forskellige. Det påvirker også bagetiden på dine småkager, og det er derfor vigtigt at prøve dig frem og teste dig selv. Bag nogle prøvesmåkager og afgør hvilken temperatur, der fungerer for dig og din ovn.
Husk, at småkager bager videre, når de kommer ud af ovnen. Det er derfor vigtigt at lade dem køle af på en kold rist, så de ikke får varme fra bagepladen. Med en hurtig afkøling undgår du tørre småkager.
Man siger, at julen er hjerternes fest, og lidt af den kliché må gerne smitte af på dine småkager. Bag med kærlighed og gode råvarer, så er du næsten sikret de her perfekt fyldte kagedåser, hvor låget ryger af flere gange om dagen.
Skal du i køkkenet og skabe minder?
Kilde: Samvirke