Kokossløjfer
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 47 g.
  • Fedt 35 g.
  • Energifor./ pers kcal
  • Fedtenergi 61 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    En foodprocessor, en røremaskine eller en håndmiser med kødkroge er gode til fremstilling af dejen.

    Når sløjferne skal laves, skal man have fat i en ’gammeldags’ hånddrevet kødhakker (spørg den ældre generation i familien eller vennekredsen, eller invester i én, de findes stadig), eller hav kødhakkerdele til din elektroniske røremaskine. Men farten i den gammeldags kødhakkemaskine passer nu bedst til fremstilling af kokossløjfer. Og med til kødhakkeren, skal følge et sæt kageplader, som erstatter de almindelige knive til kødhakning og pølsefremstilling. 

  • 2

    Skær smør i små tern, kom disse i en skål og rør dem godt med sigtet mel: - mel, der er sigtet gennem en sigte ned over smørret. 

  • 3

    Pisk ægget med en gaffel og mål halvdelen af, det er hvad der skal anvendes i dejen. Rør dejen med æg, sukker og kokosmel. 

  • 4

    Form en kugle af dejen og stil den på køl i et døgn. 

  • 5

    Kør nu dejen med håndsving, eller elektronisk gennem kødhakkeren og form sløjfer, der lægges på bageplade med bagepapir og bages gyldne ved 200 grader i ca. 8-10 minutter. 

  • 6

    Afkøler på en bagerist. Og kommes efterfølgende i kagedåse eller glas med tætsluttende låg.

  • {{recipeDoneText}} Kokossløjfer

Tip

Dejen kan formes som kranse, som alternativ til sløjfer. Hvis man ikke har mulighed for at gøre det maskinelt, kan man bruge dejen omgående og komme den i en sprøjtepose med tyl og sprøjte dejen ud på pladen i sløjfer eller kranse.

Opskriften er udviklet af