Kokossløjfer
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 47 g.
  • Fedt 35 g.
  • Energifor./ pers kcal
  • Fedtenergi 61 %
  • 1

    Beskrivelse

    En foodprocessor, en røremaskine eller en håndmiser med kødkroge er gode til fremstilling af dejen.

    Når sløjferne skal laves, skal man have fat i en ’gammeldags’ hånddrevet kødhakker (spørg den ældre generation i familien eller vennekredsen, eller invester i én, de findes stadig), eller hav kødhakkerdele til din elektroniske røremaskine. Men farten i den gammeldags kødhakkemaskine passer nu bedst til fremstilling af kokossløjfer. Og med til kødhakkeren, skal følge et sæt kageplader, som erstatter de almindelige knive til kødhakning og pølsefremstilling. 

  • 2

    Skær smør i små tern, kom disse i en skål og rør dem godt med sigtet mel: - mel, der er sigtet gennem en sigte ned over smørret. 

  • 3

    Pisk ægget med en gaffel og mål halvdelen af, det er hvad der skal anvendes i dejen. Rør dejen med æg, sukker og kokosmel. 

  • 4

    Form en kugle af dejen og stil den på køl i et døgn. 

  • 5

    Kør nu dejen med håndsving, eller elektronisk gennem kødhakkeren og form sløjfer, der lægges på bageplade med bagepapir og bages gyldne ved 200 grader i ca. 8-10 minutter. 

  • 6

    Afkøler på en bagerist. Og kommes efterfølgende i kagedåse eller glas med tætsluttende låg.

  • Så er det spisetid! Kokossløjfer

Tip

Dejen kan formes som kranse, som alternativ til sløjfer. Hvis man ikke har mulighed for at gøre det maskinelt, kan man bruge dejen omgående og komme den i en sprøjtepose med tyl og sprøjte dejen ud på pladen i sløjfer eller kranse.

Opskriften er udviklet af