Derfor skal du ikke smide dine bær ud, fordi de er blevet bløde

04. July, 2019

Okay. Vi giver dig ret. Der er ikke meget ved overmodne og kedelige bær. Den bløde konsistens gør bare ikke noget godt for oplevelsen, når man tager en bid af bærret.

... og dog. Faktisk kan du får de lækreste retter ud af dine bløde bær. Og så undgår du endda også madspild. Det er win-win! 

Læs med her, og bliv inspireret til at smide dine bløde bær andre steder hen end lige i skraldespanden. Vi lover dig herlige smagssammentæninger og tænder, der løber i vand. 

Hjemmelavet marmelade

Slatne, bløde bær gør sig fantastisk i hjemmelavet marmelade, der smager af sommer, solskin og gode minder. 

Det kræver ikke meget mere end et hurtigt opkog, sukker, lidt citronsaft og selvfølgelig dine bær. Så kan du fylde dejlig marmelade i glasset. Bind en lille sløjfe om glasset og så er det også en perfekt værtindegave, når du skal til grillmiddag hos vennerne. 

Spis din marmelade i lækre pandekager, på et godt stykke franskbrød eller i en festlig lagkage.

Er du lidt usikker på, hvordan du laver din egen marmelade, skal du læse med her, hvor vi giver dig huskeregler, der er at gode at have i baghånden, når du skal trylle dine bløde bær til en cremet marmelade.

Forfriskende fristelser

Når nu dine bær er for bløde til at spise, er der så noget bedre at sætte tænderne i om sommeren end en forfriskende is?

Det synes vi ikke. Særligt den hjemmelavede af slagsen med smag af sommerens bedste bær er vores favorit is –hvad end det er en lækker ispind eller cremet flødeis.

De bløde, overmodne bær er perfekte, når du laver hjemmelavet is. De er nemlig så tilpas fulde af god smag, at de tilsætter den rette mængde sødme i din is, der ofte skal have lidt ekstra søde smagsgivere tilsat, da de skal i fryseren og fryse, hvilket kan hæmme smagen.

Når det kommer til hjemmelavet is med bær, er der et hav af muligheder. Alle slags bær kan bruges – og de kan sammensættes med mange andre lækkerier, der munder ud i en kølende smagssymfoni på pind eller i en vaffel.

Pst ... Vil du sikre dig en hjemmelavet is, der er bedre end den, du køber i butikkerne, skal du læse med her: Denne særlige ingrediens, gør din hjemmelavede is bedre, end den du køber.

Cremet og uimodståelig milkshake

Uhhmm. Cremet, sød og syndig milkshake. Og med et sugerør i glasset, er der ikke andet tilbage end bare at slupre herligheden i sig!

… og en milkshake lavet med modne, slatne bær er den bedste af slagsen. Så går der ikke lang tid, før glasset er tomt!

Bløde bær tilsætter frisk og dejlig smag til din milkshake og så er de ovenikøbet nemme at blende. Så er du sikker på, at blenderen ikke kommer på overarbejde i sommervarmen.

Foruden modne og smagfulde bær i blenderen er der andre vigtige faktorer, du skal være opmærksom på, hvis du vil blende en milkshake af den bedste slags. 

Læs med her: Sådan laver du den bedste milkshake

Skønne smoothies

Foretrækker du en sundere version af den syndige milkshake, kan du også bruge dine bær i en skøn smoothie.

Det bedste ved smoothies er, at du kan nyde dem på alle tider af døgnet: Som en god start på dagen, to-go til den lille sult eller som snack, når lækkersulten melder sig om aftenen.

Vil du være sikker på, at din smoothie både er skøn og succesfuld, skal du passe på ikke at falde i de sædvanlige faldgruber, når du står foran blenderen.

Vidste du fx, at hastigheden på din blender, rækkefølgen du tilsætter ingredienserne i og selvfølgelig ingredienserne i sig selv alt sammen har en stor betydning for, om din smoothie bliver en success eller en vandet fiasko?

Læs med og lær, hvordan du undgår at begå de tre klassiske fejl, de fleste begår, når de laver smoothies.

Bløde bær behøver altså ikke at være en skam, men derimod en god lejlighed til at trylle lækkerier frem i køkkenet. 

Vil du alligevel forsøge at holde dine bær friske længere, er der en særlig metode, du skal anvende. 

Smart tip: Hold dine bær friske længere.