3 fejl, du ikke ved, du begår, når du laver smoothies

09. juli, 2024

Vidste du, at hastigheden på din blender, rækkefølgen du tilsætter ingredienserne i og selvfølgelig ingredienserne i sig selv alt sammen har en stor betydning for om din smoothie bliver en success eller en kedelig vandet fiasko? Læs med og lær, hvordan du undgår at begå de tre klassiske fejl, de fleste begår, når de laver smoothies.

1. Du bruger isterninger

Mange af os tilsætter isterninger til vores smoothies, primært fordi vi gerne vil have, at smoothien skal være dejlig kold. Isterningerne har dog den uheldige sideeffekt, at de  udvander smoothien, hvilket forringer det færdige resultat. En udvandet smoothie er der nemlig ikke meget ved, da den smager af mindre og får en vandet konsistens, hvis den ikke bliver drukket hurtigt.

Du bør derfor droppe isterningerne og istedet bruge frosne bær, frugter eller grøntsager. På den måde udvander du ikke smagen i din smoothie, og de frosne elementer hjælper samtidig med at give din smoothie en dejlig tyk og cremet konsistens. Den frosne frugt har også den fordel, at den er nemmere at blende end frisk frugt. Frisk frugt har nemlig en tendens til at blive revet fra hinanden fremfor at blive blendet, og du risikerer derfor at få en smoothie med store stykker frugtskind, hvilket du nok ikke er interesseret i.

2. Du tilsætter ingredienserne i den forkerte rækkefølge

Mange af os tilsætter ingredienserne til vores smoothies i vilkårlig rækkefølge, når vi står med søvn i øjnene og laver vores morgensmoothie. Det er dog, overraskende nok, ikke ligegyldigt hvilken rækkefølge, du tilsætter dine ingredienser i. Faktisk er det vigtigt at tilsætte væskerne til din smoothie først og derefter tilsætte bær, frugt, grøntsager og eventuelle tørre ingredienser. Grunden til det er, at blenderen har lettere ved at arbejde, når væsken tilsættes som det første. Så hvis det lyder som om, din blender er ved at brænde sammen, hver gang du laver en smoothie, så prøv at tilsætte væskerne først og se om det ikke hjælper.

3. Du bruger for høj hastighed på din blender 

I en travl hverdag skal tingene gå stærkt - også når der skal laves smoothies. Vi er mange, der derfor skruer derfor blenderen op på den maksimale hastighed, så vi hurtigt kan få lavet den lækre drik. Dette giver dog ikke det bedste resultat. Hvis du starter ved for høj hastighed, suger blenderen nemlig luft ind, og der bliver derfor skabt en luftboble omkring blenderens blade, hvilket gør, at den ikke blender optimalt.

Hvis du vil lave den perfekte smoothie, skal du have lidt mere tålmodighed. Start blenderen på den laveste hastighed og skru derefter op til en tredjedel af makshastigheden. Her lader du den køre, indtil alle ingredienserne er blendet og er blevet til en samlet væskelignede masse. Nu kan du skrue højere op, indtil der dannes en lille "tornado" i blenderen. Lad blenderen køre på denne indstilling i ca. 30 sekunder så smoothien får en ensartet og "smooth" konsistens. Hvis du ønsker en mere "fluffy" konsistens, kan du nu skrue yderligere op for at få smoothien til at optage en smule luft. 

Så er det bare med at gå i gang 

Nu er du godt klædt på til at lave de mest fantastiske smoothies. Hvis du skulle mangle inspiration til smagskombinationer, så tag et kig på vores store tema med masser af lækre opskrifter på friske smoothies. Men vi har også gjort det let for dig og udvalgt nogle af vores yndlingsopskrifter på smoothies til dig lige her. Velbekomme.

Kilder: Good Eats