Den sikre guide til perfekte pølsehorn

15. august, 2018

Skøn som snack i madpakken eller når eftermiddagssulten kommer snigende. De kan spises med ketchup, og så er de aller bedst, når de er lune. Pølsehorn er bare gode, og her guider vi dig til, hvordan du får de bedste af slagsen 

Det er svært ikke at elske pølsehorn, når de er lette og luftige med en saftig pølse, der knækker sprødt på overfladen. Der er dog flere faktorer, du skal tage højde for, når du bager, hvis du vil have den slags perfekte pølsehorn. 

Dejen der sikrer dig de bedste pølsehorn

... er bløddej. Bløddej er en grunddej, der beriger dig med boller, kanelsnegle, brunsvigere, kringler – og pølsehorn. Bløddejen skal være let, luftig og aldrig tør. Så er den, som den skal være. 

Sådan undgår du tunge og kompakte pølsehorn

Bliver din dej overæltet og varm, risikerer du at få tunge pølsehorn, der ikke lever op til forventningerne. 

For at undgå en overæltet dej kan du skrue ned for hastigheden, når du ælter eller ælte i kortere tid. Skal du ælte i lang tid, er det vigtigt, at dine ingredienser er kolde, så dejtemperaturen ikke bliver for høj, når du ælter. 

Hvis du undervejs kan mærke på skålen, at dejen er varm, kan du med fordel tage en pause fra ælteriet og sætte skålen med dejen i køleskabet, så temperaturen igen falder. 

Pas på: Slå ikke gæren ihjel

Når du bager med gær, er det vigtigt, at væden har den rette temperatur. Hvis du opløser gæren i for varmt vand eller mælk, dræber du gæren og den kan ikke udføre sit arbejde. Opløser du derimod gæren i for kold væde, er dejen længere tid om at virke. I de fleste opskrifter skal væden være lunken, hvilket er omkring 35 grader. 

Undgå for meget mel 

Bruger du for meget mel, risikerer du tørre pølsehorn. Hæld derfor melet i lidt af gangen. Så er det nemmere at få den rette konsistens. Dejen skal helst være fedtet nok til, at den kun lige slipper hænderne og bordpladen. 

Skru op for varmen

Når du bager pølsehorn, og brød i det hele taget, er det vigtigt, at der er skruet godt op for varmen i ovnen. Så får brødet sprød skorpe og en lækker bagt smag. 190 grader er minimum, når du bager pølsehorn, så undgår du ubagt brød og rå pølser. 

Tip: Du kan også stege pølserne på panden, inden du ruller dem ind i dejen. Så er du sikker på, de alle er gennemstegt, og skal ikke bekymre dig om dem.

Gem lune pølsehorn til senere

Vil du have lune pølsehorn igen i morgen? Bag dine pølsehorn 2/3 færdige og frys dem derefter ned. Når eftermiddagssulten melder sig igen, tøer du pølsehornene op og bager dem færdige i en forvarmet ovn. 

Perfekte pølsehorn med smag

Pølsehorn er skønne med ketchup i, og vil du imponere yderligere kan du lave din egen tomatketchup. Den er fuld af smag og giver en ekstra dimension til dine pølsehorn. 
Du kan også strø med sesam eller birkes på toppen eller drysse revet ost over pølsehornene, inden de sættes i ovnen. Dét er en snack, der kan tage selv den værste eftermiddagssult. 

Kilde: Meyers Bageskole // Dr.dk